SRPSKO "3 OD 3" NA VIMBLDONU: Đoković, Tipsarević i Troicki u trećem kolu

Janko savladao Svitinga 5:7, 7:5, 6:4, 6:2 i na redu je Južnji. Novak bolji od Herisona 6:3, 6:4, 6:4, dok je Viktor pobedio Kližana 6:4, 4:6, 5:7, 7:6 (7:3), 6:4 i igraće sa Monakom u trećem kolu

  • 1

Srpski teniseri Janko Tipsarević, Novak Đoković i Viktor Troicki uspeli su da se plasiraju u treće kolo Vimbldona. Janko je savladao Ameirkanca Rajana Svitinga 3:1 (5:7, 7:5, 6:4, 6:2), Novak je bio bolji od Herisona sa 3:1 (6:3, 6:4, 6:4), dok je Viktor bio bolji od Slovaka, Martina Kližana sa 3:2 (6:4, 4:6, 5:7, 7:6 (7:3), 6:4). Jankovi i Viktorovi mečevi su prekidani zbog kiše, ali ni to nije omelo naše tenisere da overe plasman u treću rundu.

NOLE LAGANO PROTIV TALENTOVANOG "AMERA"

Novak Đoković je gotovo ceo dan čekao na meč drugog kola. Počeo je tek pred mrak, ali ni mu ni činjenica da ne voli da igra noćne mečeve, nije smetala da počisti sa terena najveću nadu američkog tenisa Rajana Herisona sa konačnih 6:3, 6:4, 6:4. Doduše, mladi "Amer" je pružio dostojan otpor i nije pao na kolena pred svetskog broja 1, pod svetlima centralnog terena.

Novak je prvi set prelomio u petom gemu kada je napravio jedini brejk i kasnije sigurnim servisima priveo set kraju. U drugom delu igre je spasio tri vezane brjke lopte za Amerikanca u šestom gemu. Herison je ostao pod utiskom propuštene prilike, što je Nole osetio i slomio ga na njegovom servisu u sledećem gemu i vrlo brzo došao do 2:0 u setovima. Jedan brejk je bio dovoljan šampionu i za osvajanje trećeg seta i čekiranje karte za treće kolo.

Tamo ga očekuje pobednik budela Štepanek - Beker. Njihov meč je počeo danas, ali je zbog mraka prekinut pri rezultatu 6:2, 5:6 za Štepaneka. 

JANKO BRZO PRIMIRIO SVITINGA

Na papiru je Sviting bio protivnik kog je Janko trebalo rutinski da dobije, ali se Amerikanac svojim servisom pokazao kao veoma neugodan protivnik. Ipak pravi otpor je Svitnig pokazao samo u prvom setu, pošto je imao čak 90% osvojenih poena na prvi servis, a Janko je do devetog gema imao jednu brejk šansu koju nije iskoristio. Pri rezultatu 6:5, Amerikanac je u poslednjem trenutnku uspeo da veže četiri poena i iznenadi Janka osvajanjem prvog seta (5:7).

U drugom setu su obojica tenisera bili sigurni na svojim servisima. Tipsarević se svojski trudio da ugrozi servis protivnika, ali je Sviting tome uspešno odolevao. U devetom i ključnom gemu, Janko je konačno uspeo posle pet brejk lopti da dođe do vođstva u drugom setu, koje mu je na kraju donelo i izjednačenje (7:5).

Početak trećeg seta i rani brejk najavio je Jankovu seriju, ali je kiša prekinula meč pri vođstvu Srbina od 2:1. Posle prekida od dva i po sata, Tipsarević je potvrdio brejk za vođstvo od 3:1. Do kraja seta je Janko ponovo bio onaj pravi, a Amerikanac je sve više kvario svoju igru, pa je zato na semaforu ubrzo stajalo 2:1 za Tipsarevića (6:4). Četvrti set je bio gotovo formalnost. Strahovito je servirao Janko, a odlično je napadao Svitinga koji je već bio u nokdaunu. Janko je ekspresno stigao do vođstva od 5:1, a onda i konačne pobede nad 130. teniserom sveta (6:2).

Tipsarević će u šesnaestini finala igrati protiv Mihaila Južnjeg  koji je opravdao ulogu favorita protiv Iniga Servantesa (Španija). Žreb mu se otvorio budući da do projektovanog četvrtfinala sa Federerom, posle Južnjeg ima ima relativno lake rivale poput Istomina, Falje ili Maija.

VIKTOR OPET "MARATONAC"

Troicki je opet igrao u pet setova kao i u prvom kolu i opet je bio na ivici ambisa, ali je uspeo da "ohladi" glavu i nadjača rivala za konačnih 6:4, 4:6, 5:7, 7:6 (7:3), 6:4. U prvom setu je imao brejk zaostatka, ali je preokrenuo. U drugom setu je Kližan napravio brejk već u prvom gemu i do kraja je držao prednost za izjednačenje u setovima.

Treći set je bio posebna priča. Srbin je vodio sa 3:0 i 4:1, ali je rival napravio preokret i poveo 6;5, kada je meč prekinut zbog kiše. Ipak, ni prekid nije omeo Kližana da svojim servisom osvoji i drugi set. Ipak, i pored izgubljenog seta, Toricki je posle prekida zbog kiša taigrao znatno bolje. U tajbrejku je rešio četvrti set u svoju korist, a potom u odlučujućem petom setu igre, potpuno očistio Slovaka sa terena i uplovio u treće kolo. Tamo će mu rival biti Huan Monako iz Argentine.  

Ana Ivanović se plasirala u drugo kolo, pošto je savladala Mariju Hose Martinu Sančez u tri seta 6:3, 3:6, 6:3, a naredna protivnica je Katarina Bondarenko.

Bojana Jovanovski nije uspela da napravi iznenađenje i domogne se trećeg kola, pošto ju je pobedila 15. teniserka sveta Sabine Lisicki 6:3, 2:6, 6:8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tarik

    28. jun 2012 | 00:03

    Lako je tako,,,ne kažete da su i loptice bile srpske,i vodu su srpsku pili,i zrak srpski uzdisali,u ohanjcima srpskim odmarali,,,itd...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA