≫ 

Policija odlučila o meču Vojvodina - Zvezda: Delije će, ipak, moći na istočnu tribinu!

Novosađani su morali da se povinuju odluci MUP-a

  • 15

Utisci, uglavnom loši, sa minulog derbija se nisu pošteno ni slegli, a srpski fudbal "drma" još jedna situacija koja mu nikako ne ide u prilog. 

Reč je o predstojećoj utakmici Vojvodine i Zvezde koja se igra u sredu od 18 sati na "Karađorđu" i čije su odigravanje u pitanje dovele "lale" posle konsultacija sa policijom, o čemu su obavestili javnost.

Naime, iz novosadskog kluba su predvideli južnu tribinu za gostujuće navijače, dakle manji kapacitet nego inače (Delije su do sada stalno bile na istoku), ali svakako u skladu sa reciprocitetom od pet posto, međutim iz policije su dobili odgovor kako u tom slučaju neće moći da se garantuje bezbednost svima koji dođu na stadion.

Ipak, dan kasnije, situacija je jasnija i pred epilogom - utakmica će se igrati, a Novosađani će morati da, na nagovor policije, promene odluku i dozvole navijačima Zvezde ulazak na istočnu tribinu.

- Utakmica se igra, ništa nije sporno - rekao nam je direktor Superlige Vladimir Bulatović u vreme dok su najvažnije strukture u organizaciji utakmice sastančile pred donošenje konačne odluke.

Ipak, iz Bulatovićevih reči jasno je kakav će epilog biti.

- O svemu će odlučiti Ministarstvo unutrašnjih poslova. O tome ne odlučuje ni Vojvodina, niti bilo ko drugi. Procena bezbednosti je na Ministarstvu, oni će odlučiti gde će biti navijači i mi se moramo tome poviovati. Zvezdini navijači će najverovatnije biti na istoku, ali sačekajmo konačnu odluku, da sad ja ne budem ispred Minisarstva. Procena bezbednosti je njihova i mi se moramo povinovati njima. Pravilnik o sprečavanju nasilja  je jasan tako da mi to moramo poštovati.

Cena karata za istočnu tribinu je 800 dinara.

(M.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    6. mart 2017 | 13:36

    Pa najeveca publika i srbiji na jednom gostovanju donese zaradu kao sto ovi ne mogu da zarade 5 kola.

  • Moralni Gmizavac

    6. mart 2017 | 14:56

    Gotovo je isto kao u Sjevernoj Koreji ! Poceli su odredjivati gdje ce biti navijaci u gostima!Cuj policija ce odrediti!Kako kad je Partizan igrao nije bilo tako???Hahaha Ovo je postaje zalosno.

  • Rade

    6. mart 2017 | 13:23

    Nije policija, već AV sa svojom kamarilom! To je demomkratija koju sanjamo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA