≫ 

Zabrinjavajuće reči iz Vojvodine: Kapitulirali smo pred ucenama, izvinite zbog potencijalnih problema koje će ova odluka doneti!

"S obzirom na to da FK Crvena zvezda fudbalskom klubu Vojvodina nije poslala dopis u kojem garantuje da klub organizuje dolazak gostujućih navijača na utakmicu, ulaznice za istočnu tribinu sutra će biti puštene u slobodnu prodaju," poručuju sa "Karađorđa"

  • 12

Fudbalski klub Vojvodina oglasila se saopštenjem povodom organizacije meča vanrednog, 25. kola Superlige Srbije, u kom dočekuju ekipu Crvene zvezde.

Na organizacionom sastanku prisustvovali su predstavnici FK Vojvodina, FK Crvena zvezda, Fudbalskog saveza Srbije i MUP-a Republike Srbije, koji su doneli odluku da navijači gostujućeg tima budu smešteni na istočnoj tribini stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu.

To rešenje je bila preporuka MUP-a, a Vojvodina je u svom saopštenju, koje dalje prenosimo u celosti, izložila i ostale zaključke sa sastanka:

"Fudbalskom klubu Crvena zvezda ponuđeno je da dobije besplatne ulaznice za čitavu istočnu tribinu (4.000 mesta), pod uslovom da na adresu FK Vojvodina pošalje dopis u kojem potvrđuje da dolazak svojih navijača na utakmicu organizuje FK Crvena zvezda;

- U slučaju da FK Crvena zvezda ne dostavi potvrdu kojom dokazuje da ona organizuje dolazak svojih navijača na utakmicu, FK Vojvodina će ulaznice za istočnu tribinu pustiti u slobodnu prodaju;

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Godišnje propisnice za VIP ložu i galerije ‘’66’’ i ‘’89” više ne važe i neće važiti do kraja sezone. Za ovu utakmicu, za VIP ložu i galerije deliće se pozivnice koje važe samo za ovaj meč

- Ulazak na zapadnu i severnu tribinu neće biti dozvoljen licima koja na sebi imaju obeležje bilo kog kluba osim FK Vojvodina;

- Ulica Dimitrija Tucovića biće zatvorena na dan utakmice od 10 časova pre podne, pa do ponoći;

- Na prilasku zapadnoj tribini, vršiće se redarska kontrola i pristup tribini biće onemogućen licima koja kod sebe nemaju ulaznicu za zapad".

Iz Vojvodine ističu:

"S obzirom na to da FK Crvena zvezda fudbalskom klubu Vojvodina nije poslala dopis u kojem garantuje da klub organizuje dolazak gostujućih navijača na utakmicu, ulaznice za istočnu tribinu sutra će biti puštene u slobodnu prodaju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Cena ulaznice za istok iznosi 800 dinara, a ulaznice će se prodavati u utorak na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine) od 12 do 18 časova i na dan meča, na blagajni na istočnoj tribini (pored teniskih terena) od 14 do 18 časova.

Preostali kontigent ulaznica za zapad prodavaće se po ceni od 1.000 dinara na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine) u utorak između 12 i 18 časova i na dan meča od 15 do 18 časova.

Ulaznice za sever prodavaće se po ceni od 300 dinara na glavnoj blagajni stadiona (između zapadne i južne tribine) u utorak između 12 i 18 časova.

Na dan meča, od 15 do 18 časova, u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona, kontigent od 500 ulaznica za sever biće besplatno deljen svim navijačima Vojvodine koji imaju člansku kartu kluba ili pripadaju nekom od klubova navijača.

Imajući u vidu odluke donete na sastanku, kao i probleme na koje smo ukazali u vezi sa mogućim neodigravanjem utakmice, fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost da će postupiti po naredbama policije i da smo zvanično kao organizatori kapitulirali pred ucenjivačkim stavom i nerazumevanjem osnovnih organizacionih aktivnosti, kao i termina “domaćin” i termina “gost”.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kao odgovornim ljudima, nama u fudbalskom klubu Vojvodina je pre svega stalo do fudbalske igre i bezbednosti svih aktera sportskog događaja, te iz tog razloga ne možemo da dozvolimo da se lopta na “Karađorđu” ne kotrlja.

Ovom prilikom, izvinjavamo se našim navijačima zbog svih potencijalnih problema koje će ova odluka doneti i nadamo se da će naići na razumevanje za poziciju u kojoj se naš klub našao.

Fudbalski klub Vojvodina nije korisnik državnog budžeta, ne dobija novac od državnih firmi, nema skupe strance i nema državne institucije koje stoje iza nje.

Fudbalski klub Vojvodina ima svoju istoriju, igrače, ljude koji jesu i koji su nekada bili njen deo, kao i svoje verne navijače, koji znaju da smo kroz istoriju našeg kluba često svi zajedno morali da gutamo gorke pilule i donosimo odluke koje se kose sa zdravim razumom i elementarnom logikom.

Vojvodinaši, ovakva odluka nije laka, ali je sigurno u interesu našeg kluba i zato vas sve još jednom pozivamo da dođete na stadion i ispunite zapadnu i severnu tribinu i da kroz fer i sportsko navijanje svi zajedno prisustvujemo još jednom susretu Davida i Golijata. I da se radujemo na kraju meča,“ zaključuju iz Vojvodine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxx

    6. mart 2017 | 20:15

    A zašto je Vojvodina sve ove godine dozvoljavala Delijama i Grbarima da idu na Istok?Zašto od jednom ne može? Naravno, misle da mogu da se bore za titulu, sramota ih je jer su gosti na svom terenu, zato ih treba napuniti da se ne pojave, samoproglašeni šampioni i lažni moralisti.

  • Igokea-partizan

    6. mart 2017 | 20:16

    Moze li mi neko objasniti razlog ove komplikacije koju je FK Vojvodina prourokovala odjednom?

  • BBBA

    6. mart 2017 | 20:46

    Aj ne palamudite vi iz Vojvodine . Bice 1000 vasih i 10000 njihovih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA