"Gazeta" sa izvinila Baloteliju što ga je nacrtala kao King Konga

Stotine čitalaca osudilo najčitaniji italijanski dnevni list za rasizam

  • 0

Najčitaniji italijanski dnevni listi „Gazeta delo Sport“, likujući zbog pobede „azura“ na penale protiv Engleza u četvtrfinalu Evropskog fudbalskog prvenstva, predstavila je tamnoputog italijanskog reprezentativca Marija Balotelija kao King Konga koji osvaja Big Ben. Baloteli je bio najpodesniji za karikaturu s obzirom na to da igra u engleskom prvaku Mančester sitiju.

Shvativši kakvu je glupost napravila, „Gazeta“ se već izvinila zbog nesrećnog rešenja karikature svog uglednog karikaturiste Valerija Marinija, koji je, kako se kaže u saopštenju lista, imao nameru da zasmeje čitaoce, a ne da cilja na rasističku konotaciju.

– Moramo da priznamo da to nije bilo dobro rešenje našeg talentovanog crtača. Trebalo je da imamo više mere i ukusa, jer se svaka stvar može protumačiti na više načina. Što se tiče rasizma, kategorički osuđujemo svaki njegov vid u sportu – piše u saopštenju italijanskog dnevnika, kojem se javilo stotine čitalaca osuđujući karikaturu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA