Džordan je prekinuo trening i pokazao na mene: Varda otkrio jake reči NBA legende koje će zauvek pamtiti!

Ratko Varda evocirao uspomene na period proveden u Vašingtonu sa "letećim"

  • 11

Bogata, uspešna, duga i živopisna profesionalna košarkaška karijera Ratka Varde - je završena.

Bivši košarkaš Partizana je u 38. godini rešio da kaže "dosta" i oprosti se od igre koja ga je proslavila i omogućila mu mnogo lepih trenutaka, i neverovatnih avantura širom sveta.

Sama njegova karijera koja je trajala 22 godine je priča za sebe, ali jedan period je posebniji od svih drugih: igranje sa najvećim košarkašem svih vremena Majklom Džordanom!

Po odlasku iz Detorita, Varda se obreo u franšizi iz prestonice SAD, a tamo je imao čast da svakodnevno deli salu sa "njegovim letećim veličanstvom".

- Stvarno su bile neverovatne scene, od susreta kad smo se upoznali. Pored vas stoji verovatno najveći igrač u istoriji - priseća se Varda u razgovoru za Večernje novosti.

Iako je imao sporednu ulogu u ekipi, Varda je zaradio poštovanje i od samog Džordana.

- Sećam se da je jednom zaustavio trening, rekao "niko od vas nema onu stvar osim njega" i pokazao na mene. Potom sam jedno vreme, zbog povrede, propustio jedan deo trening kampa, pa sam mislio da će me "katovati", jer je roster bio duži za jedno ime. Ali, zadržali su me. Posle sam čuo da je glavni "krivac" za taj potez upravo bio Džordan - rekao je Varda.

Sveže penzionisani srpski centar u karijeri je igrao za Partizan, Detroit, Vašington, Olimpiju, Apolon Patru, Bešiktaš, Kijev, Real Madrid, Menorku, Žalgiris, Himki, Prokom Gdinju, Olimpiju, Azovmaš, Mahram Teheran, Radnički Kragujevac, Mega Vizuru, Biblos, Kožuv, Sutjesku i Hekmeh (Jordan).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brufen

    8. mart 2017 | 00:44

    On je bio veliki fenomen, toliko dugo u kosarci bio a pojma nije imao....

  • rujke

    8. mart 2017 | 00:02

    21 tim. E halal ti bilo junace. U proseku svakih 6 meseci drugi tim.

  • KkP

    7. mart 2017 | 23:59

    Secam se kao klinac, kad je dosao u Partizan covek nije mogao zicer da pogodi,pa je na nekom gostovanju na zagrevanju slomio tablu posle zakucavanja, raspukla se skroz...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA