≫ 

Ova četvorica bi mogli da budu kandidati za trenera Zvezde, ako Grof zaista ode posle Vojvodine (FOTO)

Svi su se u prošlosti dovodili u vezu sa crveno-belima, a sada kada je Božović nagovestio mogući odlazak, ponovo su aktuelni

  • 59
Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Sudeći prema konferenciji pred meč, duel na Karađorđu između Vojvodine i Crvene zvezde, mogao bi da bude poslednji koji će sa klupe predvoditi Miodrag Božović. Crnogorski stručnjak istakao je da će otići sa Marakane ukoliko izgubi od Vojvodine, rezigniran kritikama opozicije unutar kluba posle 153. večitog derbija.

Meč između Vojvodine i Zvezde počinje od 18 časova u Novom Sadu, a ukoliko aktuelni šampion ne bude na nivou, mogao bi da ostane bez tri boda i trenera, pa bi bez sumnje na Marakani bili burni dani.

- Prvi smo na tabeli godinu i po dana, na prste jedne ruke mogu se prebrojati naši porazi. Šta bi bilo da imamo 10 bodova manje, da li bi me streljali. Ako izgubimo od Vojvodine odlazim. Idem da živim kao normalan čovek - rekao je Božović u najavi meča sa Vojvodinom.

Ukoliko se dogodi takav scenario, glavno pitanje je ko bi mogao da zameni Grofa na Zvezdinoj klupi.

Pošto ova priča nije nešto što je novo, jer je Božović nagoveštavao da bi mogao da ode iz Zvezde i posle zimske polusezone, već tada su bila aktuelna pojedina imena u medijima koja bi mogla da zamene Božovića.

Prisetićemo se nekih od kandidata koji su tada bili aktuelni, a koji bi to možda ponovo mogli da postanu.

1. Nenad Lalatović

Foto: fkčukarički Foto: fkčukarički

Konkurisao je kao kandidat tokom zime. Zvezdino dete, vodio je klub jedne sezone i to se nije najbolje završilo, ali je tada imao znatno lošiji sastav. Nakon toga je preporodio Vojvodinu, ali je zimus ipak prešao u Čukarički.

To definitivno može da bude velika prepreka, jer je Lalatović najavio da želi da ostane duže u Čukaričkom, i da se sa timom sa Banovog brda za nekoliko sezona bori za titulu. Ipak, ako ništa, i sada na zimu, ali i u prethodnih nekoliko situacija pokazao je da mu nije veliki problem da često menja klubove.

2. Andrej Černišov

Printskrin: Youtube/TV Subotica Printskrin: Youtube/TV Subotica

Ruski trener radi dobar posao u Spartaku iz Subotice i već na kraju polusezone mnogi su ga ''selili'' na Marakanu. On je tada rekao da svaki trener u Srbiji sanja da vodi crveno-bele.

- Nisam razgovarao ni sa kim od zvaničnika Crvene zvezde. Reč je o velikom klubu, svaki srpski trener sanja da tamo radi. Imam ugovor sa Spartakom do kraja sezone, rano je da se priča o bilo čemu - rekao je Černišov u novembru prethodne godine.

3. Milorad Kosanović

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Postojala je šansa da on vodi Zvezdu pre nego što je na upražnjeno mesto na Zvezdonoj klupi na leto 2015. godine došao Miodrag Božović. Pojedini mediji su čak i objavili da je već sve završeno i da su Zvezdan Terzić i Milorad Kosanović jedno drugom steli ruku.

Na kraju ipak nije došlo do saradnje, a prema određenim informacijama, navijači Zvezde bili su protiv njegovog dolaska.

Poslednji klub koji je u Super ligi vodio Kosanović bio je Radnik iz Surdulice, koji je napustio nakon meča protiv Zvezde u poslednjem kolu zimske polusezone. Kosanović je nakon toga kažnjen sa četiri meča suspenzije, jer je posle meča pojedine optužio za lopovluk.

Pitanje je i koliko bi blagonaklono Delije gledale na tu izjavu ukoliko bi se ponovo povezao sa Zvezdom.

4. Goran Đorović

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Trenutno je u stručnom štabu selektora reprezentacije Srbije Slavoljuba Muslina, uz koga ''peče zanat'', a kao kandidat za trenera Zvezde pominjao se još 2012. godine, kada ga je kao želju na klupi Zvezde video tadašnji sportski direktor Zoran Stojadinović.

On je ipak tada demantovao da ga je neko zvao, ali je rekao da mu je san da jednog dana postane trener voljenog kluba.

- Valjda i ja imam pravo na snove, niko ne može da mi ih uzme, pa ja sam godinama nosio crveno-beli dres, bio reprezentativac 49 puta. Zvezdu volim najviše na svetu i normalno je da planiram da jednog dana sednem na njenu klupu, kao i na reprezentativnu. Rekao sam tada i da ne žurim jer tek pravim prve trenerske korake. Kod mene se od tada ništa nije promenilo - rekao je tada Đorović za Novosti.

Da li su se pet godina kasnije stvorili uslovi da mu se san ispuni, pošto je stakao i određeno iskustvo?

Kandidata za Zvezdinu klupu ima uvek, ovo su neka od imena koja smatramo najrealnijima i koja su se u određenim periodima dovodila u vezu sa Zvezdom. Ukoliko mislite da bi još neko mogao da se nađe na spisku, možete napisati u komentaru.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    8. mart 2017 | 14:07

    Kakav kosanovic da li ste normalni

  • marko

    8. mart 2017 | 15:17

    Prosinečki za trenera, Džaja za presjednika...

  • Sava Savanovic prvi Srpski vampir

    8. mart 2017 | 16:21

    Ako su ovo kandidati za Zvezdinu klupu, molim Vas da i mene stavite na spusak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA