≫ 

Voša ispustila 2:0, veliki preokret Zvezde u Novom Sadu ostavio Grofa na klupi! (VIDEO)

Dve crveno-bele ekipe odigrale su adrenalinski derbi kola

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu sa 3:2, na gostovanju u Novom Sadu posle velikog preokreta i zaostatka od dva gola.

Trener gostiju Miodrag Božović zapretio je otkazom ako izgubi, bilo je velikih previranja u klubu posle čega je Zvezda objavila i saopštenje, a sve posle lošeg 153. derbija u kom je bilo 1:1 protiv Partizana.

Bilo je i peripetija oko dolaska gostujućih navijača i gde će biti smešteni, a Voša je u meč ušla puna samopouzdanja, zbog maksimalnog učinka u prva tri prolećna kola. To je i pokazala ranim vođstvom, ali nije imala snage da ga zadrži.

Katastrofalno je Zvezda ušla u meč, veliki jaz između odbrane i veznog reda kaznili su Meleg i Puškarić pa je već posle devet minuta bilo 2:0, a moglo je da bude i više kakvi su crveno-beli bili u prvom poluvremenu. Kanga je bio "uhapšen", samo je Plavšić agilnošću uspevao da stvori prilike Ruizu i Boaćiju, koji se nisu proslavili.

Sa druge strane, Manojlović je pokazao reprezentativni kvalitet odbranama, odličan je bio i Frimpong, pa je izbegnuta veća kanonada, što je davalo kakvu-takvu nadu Beograđanima. Brza reakcija viđena je kada je na ubacivanje Plavšića Le Talek uleteo i zbunuo odlično raspoloženog Rockova i ponovo je rezultat bio aktivan.

Kasnije je Anđelković centrirao pravo na glavu Boaćija za 2:2, pa je Voša bila potpuno demoralisana. I pored toga, Paločević, Meleg, Malbašić pokušavali su da ugroze Manojlovića, nije to uspelo ni Trujiću, a sav trud prosuo je Puškarić.

Prešao je put od junaka do tragičara, u 69. minutu je na petercu zakucao loptu u mrežu umesto da je pošalje što dalje od gola, za veliko slavlje gostiju i trk ka Miodragu Božoviću, koji je na kraju ipak priznao da ne bi otišao iz kluba da je doživeo poraz.

Vojvodina - Crvena zvezda 2:3

(Meleg 5, Puškarić 9 - Le Talek 50, Boaći 61, Puškarić 69ag)

Vojvodina: Rockov, Lakićević, Planić (od 76. Planić), Maslać, Antić, Vukasović (od 83. Spremo), Babić (od 64. Kovačević), Meleg, Puškarić, Paločević, Malbašić

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Luković, Frimpong, Anđelković, Donald, Le Talek, Kanga (od 87. Poletanović), Plavšić (od 84. Milić), Ruiz, Boaći (od 91. Vujaklija)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hm

    8. mart 2017 | 18:28

    Opusteno bre, sad ce tri penala za Zvezdu i prosirenje terena do atletske staze

  • Patriota

    8. mart 2017 | 17:42

    Zasto Ruiz? Zasto nema Srnica? Opet se zvezdina deca stavljaju u pozadinu?

  • Dejan BL

    8. mart 2017 | 18:31

    A sad Terza pod hitno u svlačionicu na poluvremenu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA