Ferdinand: Da je Pirlo Englez, ne bi ga bilo ni u ekipi, a kamoli na terenu!

Ogorčeni defanzivac Mančester junajteda ponovo se oglasio po pitanju eliminacije Engleske sa Eura i nastavio je da kritikuje selektora Hodžsona

  • 0

U Engleskoj se i dalje traže razlozi za eliminaciju sa Eura, a prvi među kritičarima je rezignirani Rio Ferdinand. On je kritikovao izbor formacije, defanzivnu igru, i to što je selektor Roj Hodžson štedeo pojedine igrače.

Ferdinand je, kao i ceo svet, bio oduševljen igrom Andree Pirla u četvrtfinalu Eura, a prema njegovom mišljenju, Hodžson ne bi ni pozvao italijanskog plejmejkera u reprezentaciju.

- Da je Pirlo Englez, da li bi on uopšte bio u ekipi, a kamoli na terenu? - rekao je Ferdidand za "Dejli mejl".

Od kada je Gordi Albion eliminisan, selektor Hodžson je u nekoliko navrata rekao da su mu potrebni mladi igrači za predstojeće kvalifikacije za Mundijal u Brazilu.

- U poslednje vreme dosta čitam o tome kako bi trebalo da dovodi mlade igrače, ali to možete znati tek onda kad te igrače bacite u vatru. Šta smo naučili o Aleksu Okslejdu Čemberlejnu i Filu Džonsu na ovom turniru? Znamo li koliko Aleks može da pruži? Bio je odličan protiv Francuske, i zato ne vidim razlog što ga ne biste  pustili da izraste u igrača - pita se Ferdinand.

- Veliki sam Oksov fan i hteo sam da vidim više njegove igre, ali je na kraju bio samo gledalac. Fil Džons je igrač koji može najbolje da se prilagodi ekipi, a gde je on bio? Moraćemo da čekamo Svetsko prvenstvo u Brazilu, ako se kvalifikujemo, da bismo videli koliko je Fil dobar na najvišem nivou igre. Selektor je imao odličnu šansu da sazna sve o mladim igračima, ali bojim se da ju je propustio - kritikovao je defanzivac Mančester junajteda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA