≫ 

Partizan izgubio u Laktašima i namestio se Zvezdi u plej-ofu

Igokea bolja od Beograđana

  • 47

Košarkaši Partizana poraženi su u Laktašima u poslednjem kolu regularnog dela ABA lige i sebi zakomplikovali poziciju pred plej-of.

Rezultat je bio 70:64.

Posle neuspeha u Republici Srpskoj Partizan je pao na četvrtu poziciju gde će ostati u slučaju da Budućnost pobedi Zvezdu u "Pioniru" (ponedeljak), pa bi po tom scenariju u polufinalu doigravanja igrao na dve pobede sa "večitim rivalom"!

Trijumf Zvezde vraća crno-bele na treće mesto odakle bi, bez prednosti domaćeg terena, išli na Cedevitu u polufinalu (hrvatski tim igra protiv FMP Železnika).

U Laktašima, Partizan je loše počeo i loše završio meč u kojem je Igokea vodila gotovo sve vreme.

Šuteri ekipe Dragana Babića na čelu sa bivšim bekom Zvezde Vukom Radivojevićem pravili su mnogo problema odbrani Partizana (5/9 za tri za desetak minuta), kao i centar Rikić, koji je dominirao u reketu. Prednost Igokee pred dupke punom halom u Laktašima, rasla je iz minuta u minut, do maksimalnih 33:17 u 13. minutu posle poena Mahkovica.

Tek na momente gosti su davali "znake života". Hečer je zaigrao prvi put posle trovanja salmonelom i videlo se, a i njegov šut (2/11 iz igre) govori u prilog tome, da će mu biti potrebno još neko vreme da uđe u prepoznatljivu formu.

Branislav Ratkovica je bio jedini koji je u trenucima najveće krize u igri Partizana pogađao i pružao najjači otpor raspoloženom protivniku.

U nastavku, Partizan je pokazao drugo lice. Daleko bolja igra u odbrani doprinela je da Beograđani iz minuta u minut krenu da tope razliku (bilo deset na poluvremenu). Luković je udario nekoliko "banana", Veličković se uključio napadački i brzo su gosti došli na samo dva poena zaostatka (50:48, 26. minut), ali i propustili nekoliko napada da izjednače ili povedu.

Do kraja, Igokea je uspela da sačuva prednost.

Pašajlić, Mićović i Mahkovic odbili su nalet Partizana krajem treće deonice, da bi u odlučujućem periodu, posle trojke Pašajlića (33. minut), domaći tim pobegao na osam razlike. Gosti su uspeli ponovo da se približe (64:60) i unesu neizvesnost, koju je raspršio još jednim dalekometnim hicem Šibalić šezdesetak sekundi pre kraja. U narednoj akciji Hečer je izgubio loptu u predaji i bio je to trenutak kada je svakome u hali postalo jasno kako će se završiti utakmica.

Kod Igokee, istakao se Radivojević sa 20 poena (4/8 za tri) i bio je jedini "dvocifreni" kod pobednika.

Rikić, Šibalić, Robinson ubacili su po 9.

Najefikasniji u poraženom sastavu bio je Ratkovica sa 14 poena, a Hečer, uprkos velikom broju promašaja, bio je drugi strelac ekipe sa 12 poena.

Foto: Partizan NIS Foto: Partizan NIS
Foto: Partizan NIS Foto: Partizan NIS

 

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    11. mart 2017 | 17:40

    Овој крш екипи боље и да не игра полуфинале АБА, кад се са филијалом муче. Смешна кошарка, али смешна. Какво је то задовољство кад их видиш овакве...

  • Srba

    11. mart 2017 | 18:11

    Auu gledam utakmicu i ne verujem.Pa publika treba da tuži Partizan i Igokeu za ovakvu očajnu utakmicu.Ništa gore u životu nisam gledao.Ovo je poniženje za košarku.Aj što je igra očajna ali što je očigledno neko naredio u 3. četvrtini igračima Igokee da prestanu da igraju i da počnu da puštaju Partizan.Ovo je jadno prvo koji je ovo nivo košarke,a drugo kako je namešteno.

  • ЖИКА ЖИВАЦ

    11. mart 2017 | 21:41

    Tim 1 pobedio tim2

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA