PIRINEJSKA DOSADA REŠENA PENALIMA: Srećni Španci u finalu EURA (VIDEO)

Posle 120 minuta bez golova i sa samo jednom pravom šansom, evropski i svetski šampioni na penal-seriji eliminisali Portugalce u jednom od najdosadnijih mečeva na šampionatu

  • 0

Španija ide dalje. Još jednom su svojom dosadnom "tika-takom" umrtvili protivnika, fudbal i gledaoce i još jednom su pobedili. Ovoga puta samo zato što su imali više sreće na penal-lutriji rotiv Portugalaca. "Crvena furija" nastavlja odbranu trona posle 120 minuta bez golova u polufinalu protiv Portugalaca. Sa bele tačke imali su više sreće, pogodili četiri penala, Portugalci dva manje, i to je rezime jedne od najdosadnijih utakmica viđenih na evropskom šampionatu. Tragičari kod Portugalaca bili su Moutinjo i Bruno Alveš, pa im nije pomogao ni promašaj Ćabija Alonsa u prvoj penal-seriji...

Španija - Portugalija 0:0 - penalima 4:2

PENAL SERIJA: 0:0 Rui Patrisio brani Ćabiju Alonsu, 0:0 Kasiljas odbranio Moutinju, 1:0 Inijesta, 1:1 Pepe, 2:1 Pike, 2:2 Nani, 3:2 Ramos, 3:2 Bruno Alveš pogodio prečku, 4:2 Fabregas

Stadion i gledalaca: "Donbas Arena" u Donjecku (55.000)         Sudija: Cunejt Čakir (Turska)

ŠPANIJA (4-3-2-1):  Kasiljas - Arbeloa, Ramos, Pike, Alba - Buskets, Ćabi Alonso, Ćavi (od 87. Pedro) - Inijesta, David Silva (od 60. Hesus Navas) - Negredo (od 54. Fabregas)

PORTUGALIJA (4-3-3): Rui Patrisio - Žoao Pereira, Pepe, Bruno Alveš, Koentrao - Veloso (od 106. Veloso), Moutinjo, Meireleš (od 112. Varela) - Nani, Ronaldo, Almeida (od 81. Nelson Oliveira)

Bez obzira na prisustvo najvećih zvezda Real Madrida i Barselone na terenu, pirinejski "El Klasiko" u polufinalu EP je ljubiteljima fudbala poslužio kao uspavanka i meč koji će svi pokušati što pre da zaborave. Pogotovo se to odnosi na igru španske reprezentacije, koja na neki kulturan način vrši destrukciju igre. Od čitavog "tika - taka" cirkusa samo smo videli jalov posed lopte i "mali milion" beskorisnih dodavanja, između Busketsa, Ćabija, Pikea, Inijeste... Prave šanse  i ofanzivan fudbal večeras su u širokom luku zaobišle Šahtjorovu "Donbas Arenu". Portugalci su takođe rešili da se pre svega pobrinu o odbrani svog gola, a u napadu taktika: "Šta uradi Ronaldo". Prava je šteta što su vrhunski majstori fudbala poput Ronalda, Inijeste, Silve, Nanija i ostalih žrtvovani zarad ziheraškog i kalkulantskog pristupa, obeležnog rezultatskim imperativom.

Selektor Portugalije Bento morao je prvi put na Euru da promeni startnih 11. Ali, koncepciju nije, jer je povređenog Poštigu zamenio takođe centarfor Almeida. Del Boske je odustao od igre bez špica, pa je u vatru gurnuo Negreda. Zanimljivo je to što se za njega odlučio u konkurenciji Toresa i Ljorentea!? U prvom poluvremenu Španci su jedino imali polupriliku posle šuta Inijeste sa distance, a Portugalci nisu imali čak ni to.

U drugom poluvremenu nastavljena je "čekalica" i igranje šaha na travnatom terenu. Del Boske je pokušao po svojoj oprobanoj šemi uvođenjem Fabregasa na mesto "lažne devetke", ali šansi nije bilo. Jedino što je postalo malo uzbudljivije na sredini terena, gde je bilo sve više oštrijih startova, pa su "sevali" žuti kartoni. U 90. minutu Portugalci su imali kontru "5 na 3", ali je Ronaldo očajno završio šutem van okvira gola. 

Ni u produžecima nije bilo otvaranja. Nastavljena je igra nerava i smaranje publike. Imao je Inijesta jedinu zicer priliku na meču, ali je Patrisio sjajnom interevencijom odbranio njegov udarac. 

Penal-lutrija rešila je pitanje pobednika. Španci su bili srećniji i idu dalje. Zasluženo? Kako za koga... Ali, Portugalci su imali isti kalkulantski pristup, pa ne mogu mnogo da se žale...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA