Del Boske: Još jedan meč da izdržimo! Bento: Nije moralo ovako...

Selektor Španaca skreće pažnju na umor njegovih fudbalera i moli ih da skupe sange za finale, dok u taboru Portugalaca preovladava tužni ponos

  • 0

Selektor Španije Visente del Boske rekao je posle večerašnje pobede nad Portugalijom u polufinalu EP da je njegov tim imao sreće i zatražio od ekipe da samo još jedan meč, onaj u finalu, odigra najbolje što ume.

- Utakmica je bila baš neizvesna, možda smo bili malo bolji rival u drugom produžetku. Tada se osetio umor kod Portugalaca, ali moramo da priznamo da su oni prethodno imali nekoliko dobrih prilika. Bilo je teško probiti njihovu odbranu. Moji fudbaleri ove sezone odigrali su mnogo utakmica, od njih tražim da samo još jednom pruže maksimum i pokažu sve što znaju - rekao je Del Boske posle meča.

Selektor Portugalije Paolo Bento ocenio je da je njegov tim u regularnom toku propustio priliku da reši meč u svoju korist.

- Nismo iskoristili svoje šanse. Španci su bili bolji u produžecima. Mogli smo da pobedimo. Nismo morali baš ovako da izgubimo, ali to je fudbal - naveo je Bento.

Napadač Portugala Nelson Oliveira priznao je da je veoma tužan zbog neuspeha.

- Želeli smo u finale, a na kraju, uprkos svim šansama, nismo uspeli. Tužni smo, ali možemo uzdignuta čela da napustimo teren, jer smo dostojanstveni u porazu. Učinili smo sve da bismo došli do pobede, ali nam je nedostajalo i sreće - istakao je Oliveira.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA