≫ 

Lester nastavio bajku u Ligi šampiona: Tragedija Sevilje iz penala, Juve siguran (VIDEO)

Burna utakmica u Engleskoj okončana uz crveni karton, penal i prolaz Lestera!

  • 5

Fudbaleri Juventusa pobedili su Porto sa 1:0 za overu četvrtfinala Lige šampiona, dok je Lester nastavio svoju bajku posle šampionske titule iz prošle sezone.

Juve je posle 2:0 još jednom pobedio, a Sevilja je ispustila 2:1 iz prvog duela. Lester je slavio sa 2:0, uz igrača više, a Sevilja ima za čime da žali, pošto je pri 2:0 promašila penal.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Stara dama je posle prve utakmice već bila jednom nogom u četvrtfinalu, a nije mnogo morala da se troši ni u revanšu u Torinu. Posle odmerene igre u prvih 40 minuta, Pereira je sa gol linije praktično rukama morao da zaustavi šut Iguaina, što je sankcionisano penalom. Dibala nije dovodio realizaciju u pitanje, pa je pokvario Kasiljasu rekordni 175. klupski nastup u Evropi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

U nastavku, najdominantnija italijanska ekipa je samo nastavila da kontroliše dešavanja rutinirano, pred kraj je i Dibala zamenjen tako da bi dobio ovacije, a Porto nije uspeo da dođe makar do počasnog gola, imao je samo 37 odsto poseda protiv kaznene ekspedicije Masimilijana Alegrija.

Sa druge strane, u Engleskoj se odigrao meč za pamćenje. Navijači Lestera će imati o čemu da pričaju još dugo, posle šampionske titule u Engleskoj ne mare previše za ligu, sva pažnja usmerena je na Ligu šampiona. Posle poraza u Sevilji, odigrali su taktički besprekoran meč, disciplinovan, dočekali su prekid za gol Morgana i 1:0, koji je bio dovoljan za dozu nervoze gostiju. U tome je prednjačio Nasri koji je lako "požuteo", a još lakše "pocrveneo" u nastavku. Posle poogotka Olbrajtona za 2:0, u 74. minutu je Vardi isprovocirao Francuza za isključenje nakon bezazlenog koškanja, pa je Nasri još više poludeo.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vardi se bacio kao da je dobio žestok udarac, ali to nije bio kraj noćne more za Špance. Dobili su penal u 80. minutu, katastrofalno ga je izveo Nzonzi, Kasper Šmajhel je odbranio na radost oca Pitera, koji je bio na tribinama.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Juventus - Porto 1:0

(Dibala 42p)

Juventus: Bufon, Bonući, Alveš, Benatija (od 60. Barzalji), Sandro, Kedira, Markizio, Mandžukić, Dibala (od 78. Rinkon), Kvadrado (od 46. Pjaca), Iguain

Porto: Kasiljas, Lajun, Markano, Felipe, Pereira D, Pereira M, Tores (od 70. Otavio), Braimi (od 67. Jota), Andre, Silva (od 46. Boli), Soareš

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Lester - Sevilja 2:0 

(Morgan 27, Olbrajton 54)

Lester: Šmajhel, Simpson, Morgan, Hut, Fuhs, Marez (od 90. Amartej), Drinkvoter, Ndidi, Olbrajton, Okazaki (od 64. Slimani), Vardi

Sevilja: Riko, Rami, Pareha, Merkado (od 46. Marijano), Eskudero, Nzonzi, Ibora, Sarabija (od 46. Jovetić), Vitolo, Nasri, Ben Jeder (od 68. Korea)

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA