Filipovićeva izjava za ponos: Gde ima većeg motiva od toga da branim boje svoje zemlje?

Vaterpolista je istakao da se do nagrade za najboljeg vaterpolistu stiže napornim radom, ali i jakim mentalnim sklopom

  • 1

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović, zvanično najbolji igrač Evrope, istakao je da je nagrada LEN-a potvrda odličnih rezultata i igara kompletnog tima Dejana Savića.

Filipović je, posle 2009. i 2014, treći put u karijeri izabran za najboljeg vaterpolistu na Starom kontinentu u godini u kojoj je dao veliki doprinos u osvajanju zlatnih medalja na Olimpijskim igrama, Evropskom prvensvu i Svetskoj ligi.

- Ovo priznanje je još jedna potvrda kvaliteta cele ove generacije. Presrećan sam što sam deo nje - rekao je Filipović.

Levoruki šuter italijanskog Pro Reka istakao je da se do nagrade za najboljeg vaterpolistu stiže napornim radom, ali i jakim mentalnim sklopom.

- Do takvog uspeha stiže se velikim radom, trudom, zalalagnjem i čelicnim živcima, jer nekad nije dovoljno biti samo najkvalitetniji. Treba imati strpljenja, sačekati pravi trenutak i biti u vrhu kada je to najpotrebnije. Put je dugačak i veoma težak.

Kako je naglasio, uprkos tome što je osvojio sve što se može i čak 28 medalja od čega 21. zlatnu, ima veliki motiv da nastavi da igra za reprezentaciju.

- Kod mene zaista postoji ogromna želja da i dalje igram za svoju naciju i da branim boje svoje zemlje. Gde ćete pronaći veći motiv od toga? Mislim da u tome ima beskrajno mnogo motiva za svakog sportistu, a uz sve to želim i da uživam u vaterpolu i da ponovljam uspehe dokle god to bude bilo moguće - zaključio je Filipović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    15. mart 2017 | 16:13

    Bravo ljudino... Zašte se naši nazovi fudbaleri ne ugledaju na ovakve ljude i sportiste.Jok,oni na starlete i splavove...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA