≫ 

LŠ: Monako izbacio Siti i Gvardiolu, i Atletiko u 1/4 finalu! (FOTO)

Tim iz Kneževine savladao "građane" 3:1

  • 6

Poznati su svi četvrtfinalisti Lige šampiona.

Borusiji Dortmund, Barseloni, Real Madridu, Bajernu, Juventusu i Lesteru, u sredu uveče pridružili su se Monako i Atletiko Madrid.

Monako i Mančester siti su posle još jedne goleade stavili tačku na spektakularan dvomeč, najbolji i najefikasniji od svih ostalih, iz kojeg je francuski tim izašao kao pobednik.

Ekipa trenera Leonarda Žardima pobedila je "građane" 3:1 i zahvaljujući rezultatu iz prvog meča (3:5 bilo u Engleskoj) ide među osam najboljih u Evropi.

Istovremeno, u Madridu, Atletiko je odradio posao protiv Leverkuzena - odigrao 0:0, što je bilo dovoljno za prolaz, imajući u vidu kapitalnih 4:2 iz prve utakmice u korist španskog predstavnika.

"Rafal" iz prvog meča nije bio dovoljan Mančesteru da sa istim entuzijazmom odigra i na Azurnoj obali gde je glavnu reč, makar u prvom poluvremenu (kada su kola krenula nizbrdoi po goste), vodio Monako. Konkretan, jednostavan i tečan fudbal demonstrirali su igrači Leonarda Žardima, pa se odsustvo kapitena i udarne pesnice Radamela Falkaoa nije osetilo nijednog trenutka.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Gosti su bili potpuno izbačeni iz ritma. Jedva da su prelazili centar, a koliko su bili jalovi svedoči i podatak da nisu nijednom šutnuli ka golu nezaposlenog Subašića.

Za to vreme, ređale su se šanse pred golom kabaljera.

Prvi je zapretio senzacionalni tinejdžer Kilijan Mbape (8. minut, sam pred Kabaljerom, ovaj mu skida šut), a nedugo posle tog momenta se iskupio za promašaj tako što je postavio nogu posle asistencije sa leve strane i postigao svoj drugi gol u dvomeču sa "građanima".

Na 2:0 povisio je Fabinjo, i on nakon što je sa leve strane dobio savršen pas (Mendi), pa mu nije ni bilo preterano komplikovano da matira Kabaljera. Igroa se 28. minut i već tada je Monako imao rezultat koji mu je garantovao prolaz u četvrtfinale, i što je za Francuze isto tako bilo veoma bitno - potpuno grogiranog i bezopasnog protivnika.

Ipak, nešto se desilo u poluvremenu...

U nastavku, uloge su se promenile: Siti se od plena preobrazio u lovca, a Subašić je odjednom bio prepušten smaom sebi pod naletima gostujućih fudbalera. U periodu od 57. do 65. minuta tri puta je monako imao mnogo sreće, i sva tri puta Aguero je bio tragičar posle prilika koje su mu pakovali Sterling, Sane i Silva.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Rađi je u prvoj situaciji "skinuo" loptu sa kopačke Argentincu, potom je ovaj prebacio čitav gol, da bi u trećoj prilici Subašić sjajno intervenisao i sprečio najgore po svoj tim.

Ali, nije mogao ništa koji minut kasnije...

Sterlingov udarac je vrhunski zaustavio, ali nikoga nije bilo da isprati Sanea koji je pokupio "otpadak" za 2:1 i tako se Siti, mora se priznati i zasluženo, našao u "pol poziciji" za četvrtfinale.

Monako je morao da uzvrati..

Uporni i konstantno ofanzivno orijentisani igrači Portugalca Žardima uspeli su da zadaju novi udarac protivniku šest minuta posle gola Sanea. Bakajoko je bio igrač odluke: odlično je odreagovao na centaršut, cimnuo glavom i Kabaljero je treći put vadi loptu iz mreže. Erupciju oduševljenja izazvao je njegov gola, ali trebalo je izdržati novi nalet Sitija.

Do kraja meča Monako je uspeo da se odbrani i proše dalje.

>>> Čudesne odbrane golmana Atletika! Nisu mogli da mu daju gol sa tri metra! (VIDEO)

U Madridu, Atletiko je imao naizgled lak posao - da sačuva 4:2, što se na kraju i desilo, ali tome mogu da zahvale sjajnom golmanu Oblaku koji je blistao u trenucima najveće krize igre "jorgandžija".

Slovenački čuvar mreže istakao se u nekoliko situacija kada je pogodak nemačkog tima "visio u vazduhu" i svakako da mu pripadaju najveće zasluge što tim Dijega Simeonea nije ušao u dramu sa "aspirindžijama".

Rezultati

MONAKO - MANČESTER SITI 3:1 (prvi meč 3:5)

(Mbape 8, Fabinjo 28, Bakajoko 77 - Sane 71)

ATLETIKO - BAJER LEVERKUZEN 0:0 (prvi meč 4:2)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    15. mart 2017 | 23:26

    Dokaz kakav je Gvardiola strucnjak. U Barsi trener moze biti bilo ko. Dokaz su Tata Martino, Enrike... barsa ima sistem od 15-god u nazad. Trener je tamo nebitan totalno. U Bajernu je upropastio igru koju je imao Jup Hajnkes pre njega. A i Bajern nije merilo. To je kao da je uzeo Seltik u Skotskoj. Aj sad da te vidim u Engleskoj strucnjace

  • Plaki

    15. mart 2017 | 22:40

    Bravo monakoo

  • Sinovac

    15. mart 2017 | 23:09

    Monako zasluzeno prosao dalje à iz premijer lige lester

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA