≫ 

Vremenska mašina: Trka Ovensa, Luisa i Bolta (VIDEO)

Trojica legendarnih trkača - jedan protiv drugog

  • 5

Džesi Ovens, Karl Luis i Jusein Bolt - legende koje su obeležile decenije u kojima su dominirali na stazama, svetski rekorderi, "našli" su se na jednom mestu, zahvaljujući kolegama iz Eurosporta koji su uradili kratak video trke koja bi mogla da nosi naziv "šta bi bilo kad bi bilo".

Šta bi bilo kada bi nekako mogli da ih spojimo na jednom mestu?

To bi otprilike izgledalo ovako:

Džesi Ovens, šampion sveta iz Berlina 1939. godine gde je pred Hitlerovom čizmom osvojio prvo mesto, imao je tek blagu prednost u prvim metrima nad Luisom i Boltom, ali ubrzo potonja dvojica dodaju gas i ostavljaju Džesija daleko iza sebe.

Trka udvoje se vodi kratko: Boltova eksplozivnost i dugi korak dolazi do izražaja na polovini deonice i tu je priča završena. Karl Luis, koji je 1984. godine u Los Anđelesu postavio svetski rekord sa rezultatom 9.99 sekundi, dobro "vuče" u poslednjim metrima, tek da ne dozvoli Ovensu da ga sustigne...

U dvadesetak sekundi videa pogledajte trku koja je i živi primer evolucije rezultata trke na 100 metara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Reciklirani

    16. mart 2017 | 13:18

    Zanimljivo, al previse neravnopravno, ne osporavam Bolta, ali on ima daleko bolje uslove za trku i trening nego sto ih je imao Ovens, dovoljno je samo obucu uporediti.

  • draleRS

    16. mart 2017 | 18:18

    carl lewis nije postavio svetski rekord na olimpijadi 1984,rekorder je bio Calvin Smith sa 9.93 postavljen u Colorado Springsu, July 3, 1983

  • Rade

    16. mart 2017 | 14:09

    Jedan i jedini,najbolji Carl Lewis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA