≫ 

MNOGE TREBA DA JE SRAMOTA: Do kad planirate ovako brutalno da napadate Novaka?

Još poraznije od Novakvog poraza je što u komentarima preovladavaju "optužbe" za njegovu ishranu i druge trivijalne stvari

Ništa ne izaziva tako oprečne reakcije kao sport, ali sasvim je nova dimenzija odnos javnosti prema Novaku Đokoviću u prethodnom periodu.

Dva poraza u dve nedelje od posve antipatičnog lika, ali izuzetno dobrog i ambicioznog tenisera Nika Kirjosa, doveli su do komentara zbog kojih opet moramo da se zapitamo zašto bi trebalo da se najboljem srpskom teniseru skinemo svi sa vrata.

Poraznije je ipak kako se javnost okreće protiv njega u situacijama kada on radi sve što može da bi se vratio na nivo forme. Kada ne ide, neki se bave time da je "kost i koža", ali kad stigne ta pobeda onda je "Spartanac".

>>> MNOGO SAM GLADAN: Đoković fenomenalno odgovorio onima koji smatraju da je previše mršav

Još poraznije je što u komentarima preovladavaju "optužbe" za ishranu i neke trivijalne stvari, a retko ko primeti da je Kirjos potencijal za prvo mesto na ATP listi, da su mu pojedini stručnjaci predvideli da bi već ove godine mogao da osvoji svoju prvu gren slem titulu, da je savladao tri od četiri člana "velike četvorke" (osim Endija Marija, koji ga je pobedio pet puta)...

U krajnjem slučaju, dovoljno je bilo pogledati samo kako je čovek servirao, maltene nije bilo razlike u jačini prvog i drugog servisa, a sa takvim tipom igrača je uvek teško igrati. Pa Đoković je, kao i mnogi drugi, gubio od igrača tog kova (Karlović, Izner) čak i u momentima svoje neprikosnovenosti.

Ovde se zaboravlja da koliko je težak put do uspeha, a izgleda da se "ne prašta" još veća muka da se na mesto uspeha vratite. Ko god da je pomislio da je to lako, očigledno uspeh nije nikad ni ostvario.

To da će Novak uživati veliko poštovanje onih kojih su u tenisu ikada značili svedoči i stav koji je u ekskluzivnom intervjuu za Telegraf nedavno izneo trener jednog od Đokovićevih najvećih rivala Rafaela Nadala, Toni Nadal.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

– Slušajte, dobro je poznato da sam više puta izjavio da je Novak Đoković najbolji teniser na svetu, i to sa valjanim razlozima. Gledao sam njegov meč protiv Kirijosa u Akapulku: jednostavno, Australijanac je sjajno servirao u važnim momentima, nije dao Novaku šansu, i iako je odlično igrao taj meč ipak mu sreća nije bila naklonjena u datim momentima. Na isti način je izgubio protiv Kverija na Vimbldonu prošle godine, igrajući protiv još jednog velikog servera, što na travi može da dovede do svih mogućih iznenađenja.

- Na Ju-Es Openu je takođe mogao da osvoji trofej, ali mu se jednostavno nije dalo u meču protiv uvek neugodnog Vavrinke.

– U poslednje dve godine, Novak je ostvario fenomenalne, ma neverovatne, rezultate, igru, pobede. Ipak, desilo se to da je njegova igra u jednom periodu bila toliko bolja od njegovih najvažnijih direktnih protivnika, a to ume da utiče negativno na igrača. U istom periodu, Federer i Rafa nisu igrali dobro, nisu bili spremni – niti zdravi. Marej nije predstavljao pravog konkurenta, polako se “budio” da bi tek u drugoj polovini prošle godine ušao u sjajan niz, pritom odigravši baš veliki broj turnira kako bi postao svetski broj 1.

- Vidite i sami kako je prošao na do sada najvažnijim turnirima sezone – u Australiji, u Indijan Velsu; ni taj vrtoglavi uspon Mareja ne prolazi bez posledica, kontraefekta.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Persa

    16. mart 2017 | 15:34

    Ma nemora nikad vise da bude prvi on je nas ponos za sve sto je uradijo hvala mu

  • montenegrin

    16. mart 2017 | 15:32

    Nole ulepsao si mi predhodnih dest godina .Uvek cu te smatrati mojim idolom bilo kad dobijas bilo kad gubis. Radi i zivi kako ti hoces .

  • Bane

    16. mart 2017 | 15:27

    Svaka cast na komentaru. Pravi Novakovi navijaci ce se u potpunosti sloziti sa Vama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA