Eto ide u zatvor?

Kamerunski reprezentativac i najskuplji fudbaler sveta osumnjičen za utaju poreza i preti mu kazna do pet godina iza rešetaka i 70.000 evra.

  • 0

Najskuplji fudbaler sveta Samjuel Eto mogao bi da završi iza rešetaka. Kamerunski internacionalac i član ruskog Anžija osumnjičen je da je u vreme igranja u Španiji izbegavao da plaća obaveze prema poreskim službama.

Ukoliko se dokažu optužbe, Eto bi mogao da bude osuđen na minimalno godinu dana, dok je maksimalna kazna za ovo delo pet godina robije. Samjuel se sumnjiči da je "zaboravio" da plati oko 3,5 miliona evra na ime poreza.

Uprava za borbu protiv privrednog kriminala pronašla je nekoliko ugovora, pre svega sponzorskih, koje Eto nije prijavio na propisani način. Osim ovoga, oni su ustanovili da Kamerunac za četiri godine provedene u Barseloni nije plaćao porez na dodatne prihode, to jest bonuse koje je dobijao od kluba.

Osim zatvroske kazne, Etou preti i novčana, jer će, ukoliko se dokaže da je "izbegavao obaveze", morati da plati 70.000 evra. To mu, verujemo, neće biti problem jer u Anžiju od vlasnika Sulejmana Kerimova dobija 20 miliona evra godišnje. Dakle, 70.000 evra će platiti za 36 sati, pošto dnevno dobija nešto više od 54.000 evra!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA