Janković menja Kešelja u Olimpijakosu

Sin pokojne legende Crvene zvezde Bobana Jankovića potpisuje trogodišnji ugovor sa Pirejcima, koji planiraju da se zbog godišnje plate od 500.000 evra odreknu Marka Kešelja

  • 0

Šampion Evrope i Grčke Olimpijakos dobio je prvo pojačanje za narednu sezonu. Vladimir Janković će u naredne tri godine braniti boje "crveno-belih" iz Pireja. 

Podsetimo, Vladimir Janković je sin pokojne legende Crvene zvezde Bobana Jankovića, koji je karijeru završio 1992. godine tragičnim incidentom na meču njegovog Panioniosa i Panatinaikosa, kada je zbog udarca glavom u konstrukciju koša ostao paralizovan. Posle 13 godina života u invalidskim kolicima, preminuo je od srčanog udara, ali ga je na košarkaškom terenu nasledio Vladimir.

On je dete Panioniosa, u kojem je proveo prethodnih šest godina (ne računajući kratku avanturu u Mega Vizuri) i u kojem je poslednje dve godine bio jedan od najboljih igrača. Igra na poziciji krila, ima 22 godine i prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Grčke . U prošloj sezoni beležio je  8,7 poena i 4,8 skokova u dresu Panioniosa u šampionatu Grčke. Pored Olimpijakosa, Jankovića je želela Unikaha iz Malage. 

Skrenuo je pažnju Olimpijakosa, sa kojim je dogovorio trogodišnju saradnju, koja će i zvanično biti parafirana u narednih nekoliko dana. Grčki mediji prenose da Janković dolazi kao zamena za Marka Kešelja, sa kojim će Olimpijakos raskinuti saradnju, jer njegova godišnja plata od 500.000 evra predstavlja preveliki teret za klupski budžet, koji će i ovoga leta morati da bude smanjen.

Olimpijakos je i u potrazi za trenerom, a trenutno najbliži poziciji da nasledi Dudu Ivkovića je Jorgos Barcokas, u prethodne dve sezone trener Panioniosa, po čijem nalogu je i dogovoren transfer Vladimira Jankovića.

(A. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA