ITALIJA U FINALU SA ŠPANIJOM: "Azuri" noćna mora Nemcima, Supermario zasenio Supermarija (VIDEO)

Golovima Marija Balotelija u 20. i 36. minutu Italijani pobedili 2:1 u polufinalu Evropskog fudbalskog prvenstva, utešni pogodak postigao Ozil iz penala u samom finišu utakmice

  • 0

Proslavljeni engleski fudbalski reprezentativac Geri Lineker jednom je rekao: „Fudbal je jednostavna igra – 22 igrača šutiraju loptu 90 minuta i na kraju uvek pobede Nemci“. Imao je odlični centarfor na umu onu utakmicu polufinala Svetskog prvenstva u Italiji 1990. kada su „panceri“ izbacili Gordi Albion u polufinalu na penale, a zatim su postali i prvaci.

Međutim, i Nemci imaju svoju noćnu moru. Neverovatan je podatak da Nemačka nikada nije pobedila Italiju na velikim fudbalskim takmičenjima, a sastali su se sedam puta. Bilo je tako i osmi put – u polufinalu Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Na megdan Špancima, evropskim i svetskim prvacima, u nedelju, u 20:45 časova na Olimpijskom stadionu u Kijevu, izaći će Italijani, koji su i protiv do večeras strašnih Nemaca pokazali da igraju jednu od najboljih uloga u svojoj prebogatoj fudbalskoj istoriji. Pobedili su 2:1.

Nemačka je torpedovana sa dva sjajna gola Marija Balotelija, koji je u 20. i 36. minutu potvrdio da nije samo 21-godišnji kontroverzni neotesanko svetskog fudbala već i njegova klasa. Njegov imenjak Gomez, izvanredni nemački napadač, nije se video večeras. Zamenjen je u poluvremenu.

Arhitekta prvog pogotka bio je Antonio Kasano koji je po desnoj strani zaludeo Humelsa i levom nogom uputio filigranski centaršut pravo na glavu tamnoputog italijanskog reprezentativca koji je nadskočio Badštubera i zakucao loptu iza leđa Manuela Nojera.

Tek drugi gol bio je zakucavanje. Na pas Montoliva od 30 metara Baloteli je reagovao izvanredno. Primio je loptu, nije bio u ofsajdu, nastavio je da grabi ka golu, a kad je prišao na 18 metara raspalio je u raklje. Da li bi tako uradio bilo koji srpski fudbaler?

Baloteli je u transu skinuo dres i bacio ga na travu da bi pokazao svoju atletsku građu kao da je načinio nokaut u ringu. Dobio je žuti karton, ali je bezbrižan. Finale bi propustio samo onaj koji bi pocrveneo.

U nastavku je Nemačka zaigrala na sve ili ništa. Umesto bledih Gomeza i Podolskog ušli su Rojs i Kloze, koji su razmrdali tim. "Panceri" su imali dve vrlo dobre prilike preko Lama, koji je iz kaznenog prostora šutirao preko gola, i upravo Rojsa, koji je iz slobodnog udarca stavio na muke Bufona. Od njegovih ruku pa od prečke lopta se odbila u korner.

Nemačka ofanziva bila je mač s dve oštrice. Italijani su imali nekoliko šansi da iz protivnapada dotuku velikog protivnika, ali su se ili spetljali ili bili neprecizni iz neposredne blizine, ali mahom iskosa.

Nemcima se tračak nade ukazao dva minuta pre kraja takozvane nadoknade vremena. Barzaljija je lopta u gužvi u italijanskom šesnaestercu dotakla za ruku i sudija je pokazao na belu tačku. Bufon je pročitao Ozila, ali je šut bio visok i oštar. Neuhvatljiv. Kasnije je u napad krenuo i Nojer, ali bilo je dockan.

Prekinuta je serija Nemačke od 15 uzastopnih pobeda, što je svetski rekord. "Panceri" i dalje čekaju na 500. pobedu u svojoj istoriji.

Nemačka – Italija 1:2

(Ozil penal 90 - Baloteli 20, 36)

Nacionalni stadion u Varšavi. Gledalaca: 55.540. Sudija: Stefan Lanoj (Francuska)

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer, Boateng (od 71. Miler), Humels, Badštuber, Lam, Švajnštajger, Kedira, Kros, Ozil, Podolski (od 46. Rojs), Gomez (od 46. Kloze).

ITALIJA (4-1-3-2): Bufon, Balcareti, Barzalji, Bonuči, Kjelini, Pirlo, Maršizio, Montolivo (od 63. Mota), De Rosi, Kasano (od 58. Dijamanti), Baloteli (od 70. Di Natale).

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA