≫ 

Vujošević o reprezentaciji BiH: Biću selektor pod određenim uslovima, Bosna je uvek imala košarkaške talente

Iskusni trener je kao selektor predvodio selekciju Srbije i Crne Gore na šampionatu Evrope u Švedskoj 2003, a potom je vodio samostalnu Crnu Goru

  • 9

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana Duško Vujošević u četvrtak će postati selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, prenele su banjalucke Nezavisne novine.

Kako navodi list, sve je dogovoreno i Vujoševićev imenovanje uslediće na sednici Izvršnog odbora KSBiH koja ima samo jednu tačku dnevnog reda - izbor novog selektora.

Međutim, iskusni trener kaže da posao ne može da se smatra završenim.

- Ne, nije istina da sam novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali je istina da smo u kontaktu i nije isključeno da to postanem. Želim li da sedim na klupi BiH? Pod određenim uslovima, da - rekao je Vujošević za SportSport.ba.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Ne mogu samo da sednem na klupu. Moraju da se utvrde neke stvari, mora da se reši logistika, pa tek onda možemo da radimo. Potvrđujem, u pregovorima smo i postoje realne šanse da postanem selektor, ali još ništa nije potvrđeno i ne treba nigde žuriti - dodao je Vujošević, istakavši na kraju da je Bosna uvek imala košarkaške talente.

- Glavne zvezde reprezentacije su Mirza Teletović i Jusuf Nurkić, ali postoji dosta kvalitetnih igrača, pa na kraju krajeva, tu su kadeti koji su bili prvaci Evrope i tu ima sjajnih momaka. Bosna je oduvek bila zemlja košarkaških talenata - rekao je Vujošević, trenutno šef stručnog štaba Limoža, koji bi na mestu selektora naslediće Damira Mulaomerovića.

Vujošević je kao selektor već predvodio selekciju Srbije i Crne Gore na šampionatu Evrope u Švedskoj 2003, potom je vodio samostalnu Crnu Goru, a kao trener Partizana osvojio je 13 domaćih titula i pet Jadranskih.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA