≫ 

Stanković rastužio jugonostalgičare: Predsednik UEFA je protiv ideje o regionalnoj ligi

Proslavljeni srpski fudbaler i savetnik predsednika UEFA potvrdio da u Nionu ne razmišljaju o ligi koju bi igrali klubovi bivše države

  • 24

San mnogih o formiranju fudbalske regionalne lige raspršen je onog trenutka kada je, u jeku priča o pokretanju iste, predsednik UEFA Aleksandar Čeferin izjavio da takva koncepcija takmičenja nije u planu, niti postoji projkat, pa ni skica lige koju bi igrali klubovi iz država bivše zajedničke države.

Sve je, dakle, ostalo samo u domenu priče...

Da UEFA i njen prvi čovek zaista ne razmišljaju u tom pravcu potvrđuju i reči proslavljenog srpskog fudbalera i od nedavno savetnika predsednika UEFA za razvoj mlađih kategorija, Dejana Stankovića.

Stanković je u opširnom intervjuu za Večernje novosti pričao i na temu famozne regionalne lige o kojoj zapravo i nije imao šta novo da kaže.

- Lično nisam upućen u tu temu, pa mi je teško da komentarišem bilo šta. Ipak, znam da je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin protiv te ideje s obzirom na to da su domaći šampionati temelj fudbala u Evropi - rekao je rekorder po broju utakmica za nacionalni tim naše zemlje.

Ako jednog dana krene ozbiljna priča o pokretanju takve lige, inicijativa i usaglašavanje mora dći od saveza država koje budu zainteresovane za takav projekat.

- Sva pitanja oko eventualnog pokretanja regionalne lige biće usaglašavana između nacionalnih saveza. Lično nisam ni na koji način involviran u tu temu, pa ne mogu ni da vam pomognem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Norton

    22. mart 2017 | 08:52

    I neka je protiv! ZVEZDA,SRBIJA,NIKAD JUGOSLAVIJA!

  • Pustinjska lisica

    22. mart 2017 | 09:07

    A jugonostalgicari su samo u Srbiji nigde više, komunisti i njihova deca, dokle god su oni živi Srbija neće napredovati, srbi poubijali najviše Srba pa onda drugih, niko drugi neće Jugoslaviju samo komunistički srbi

  • Istorijske cinjenice

    22. mart 2017 | 13:25

    Ne mogu da verujem da jos uvek postoje zaboravni idioti koji bi ponovo u savez sa ustasama i balijama...nije nam dosta miliona ubijenih i proteranih Srba, Jasenovca, Jadovna, Oluja, Bljesaka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA