Navijački pokret u Engleskoj je definitivno umro: Zastave se više ne kače - sada se prikazuju na ekranu?!

Jednostavno, ali totalno poražavajuće: ubaciš zastavu na USB, pa poneseš na stadion

  • 16

"Protiv modernog fudbala" parola je koju često oni tradicionalni navijači ističu na tribinama koje polako, ali sigurno postaju sve manje stecište pravih ultrasa, a sve više "pozera" i selfi manijaka kojima je jedina draž odlaska na utakmicu da budu viđeni, pa onda te "događaje" odlaska obavezno "kače" na svojim profilima.

Engleska je u tom smislu prilično uznapredovala. Tamo je i navijanje otišlo u nekom poptuno pogrešnom smeru.

>>> Korteo prolazi, a njih dvojica pevaju da mrze Milvol: Ono što je usledilo je očekivano i bolno! (VIDEO)

Nekada bastion navijačkog pokreta, koji je u međuvremenu prilično omekšao i gotovo nestao u onom izvornom obliku, sada je mesto gde se dešava da navijači na tribine ne donose zastave, jer ih tamo zastave već čekaju - u digitalnom obliku?!

Taj trend u Engleskoj nije novijeg datuma.

Elektornske zastave koje su "poređane" u nizu na jednom od zidova tribine, gde su se ranije ručno kačile, sada se redovno prikazuju na LED ekranima tokom utakmica Mančester sitija. Tako je bilo i nedavno za vreme duela sa Liverpulom.

Dakle, ništa platno, ništa vezivanje, ništa transport iz kraja do stadiona - jok. Danas i zastave komotno staju na USB disk.

Ovaj prizor je posebno poražavajući za navijče Mančester sitija koji su sedamdesetih godina, uz još nekolicinu vodećih grupa, harali navijačkom scenom u svakom smislu. Međutim, vremena su se promenila, a vidimo i način na koje nove generacije navijača razumeju ultras život, tačnije ne razumeju ga uopšte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ništa čudno

    22. mart 2017 | 12:30

    Za koju deceniju sedeće kod kuće sa vitruelnim naočarima i kupljenom kartom da gledaš utakmicu od kuće a misliš da si na stadionu.

  • П.ф.к ц.г

    22. mart 2017 | 12:03

    Одавно зборим , европски фудбал је мртав ! Наше балканске лиге су закон , квалитет је лош у односу на велике лиге , али довољан за гледање! Сад је врјеме , похрлити на стадионе , пунити трибине јер само хвали маса , и бања..

  • Koki

    22. mart 2017 | 12:13

    Grobari, resili ste probleme, sve na usb

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA