VIMBLDON: Novak i Viktor zakazali srpski derbi u osmini finala; Tipsarevića Južnji preselio na tribine

Đoković pregazio Štepaneka, Viktor lakše nego očekivano savladao Huana Monaka. Tipsarević se sastaje sa Mihailom Južnjim

  • 0

Srpski derbi će se igrati u osmini finala Vimbldona! Novak Đoković je posle četiri seta savladao Radeka Štepaneka (4:6, 6:2, 6:2. 6:2), a Viktor Troicki je do svoje prve osmine finala u Londonu u tri seta 3:0 (7:5, 7:5, 6:3).

NOVAK PREGAZIO ŠTEPANEKA

Umalo da još jedan Čeh pomrsi račune jednom od glavnih favorita za osvajanje Gren slema. Sreća, ta pretnja je trajala samo jedan set, koliko se Novak bukvalno zagrevao. Ostatak meča je bila Novakova dominacija odličnim servisima i prepoznatljivom agresivnom igrom.

U prvom setu je Novak svoje servis gemove osvajao lako, a Štepaneku je konstantno pretio i imao brejk prilike u svakom njegovom servis gemu. Čeh je uspevao da se izmigolji dobrim servisima. Rezervisan set bez brejkova je trajao do desetog gema, kada je neugodni Štepanek iznenada stigao do tri vezane brejk lopte. Već prvu je iskoristio da bi poveo 6:4, a tome je sigurno doprinelo ranije nerviranje Đokovića zbog neispravne odluke sudije zbog koje je morao da odigra nov poen kada je bio nadomak brejka.

Onda je Novak pokazao izuzetnu motivisanost u igri koja mu je i donela pobedu. Već u prvom gemu oduzima servis, a onda je i pri vođstvu od 3:1 imao priliku za dupli brejk, što je Čeh teškom mukom izbegao. Štepanek je u šestom gemu ponovo imao tri vezane brejk prilike, ali ih je Novak ovaj put sve spasio i zadržao vođstvo od 4:2, a onda je ponovo smirio Štepanekov servis i brzo izjednačio na 1:1 (6:2).

Nastavio je Đoković da gazi i u trećem setu, započevši ga na isti način. Za tili čas stiže do duplog brejka i vođstva od 4:0. Štepanek se potpuno pogubio i nema rešenje ni za jedan Novakov udarac, pa je najbolji teniser sveta je ko od šale poveo 6:2 i 2:1 u setovima.

Četvrti set je repriza trećeg. Poigrao se Đoković, napravio dupli brejk i eto još jednog rezultata 4:0. Štepanek u potpunosti pada, ali je teškom mukom posle deset izjednačenja uspeo da smanji na 4:1. Manje od minuta je trebalo Đokoviću da dođe do 5:1, pa je Štepanek i sad uspeo da uzme časni drugi gem.

VIKTOR LAKO PREKO MONAKA DO NOVAKA

Treći srpski teniser Viktor Troicki uspeo je da se prvi put plasira u osminu finala Vimbldona pošto je lakše nego što se očekivalo savladao Argentinca Huana Monaka u tri seta 3:0 (7:5. 7:5, 6:3)

Tako je Troicki prvi put u svojoj karijeri stigao do osmine finale Vimbldona, gde ga čeka Novak Đoković.

Viktor je treći put trijumfovao nad Monakom u četiri međusobna susreta, a poslednji put je to bilo 2010. u Dizeldorfu.

Kiša je prekinula meč po završetku prvog gema, koji je Viktor osvojio bez izgubljenog poena. Nešto više od sat vremena je trajala pauza, i činilo se da je to bolje leglo Monaku. Argentinac je iskoristio brejk loptu za vođstvo od 3:1. U šestom gemu je Viktor imao prve brejk lopte, ali nije uspeo da posle velike borbe uzvrati, pa je stajao rezultat 4:2 za Argentinca. A onda kao grom iz vedra neba, Troicki furtiozno osvaja svoje servis gemove i pravi brejk u poslednjem trenutku kada je Monako servirao za set, i izjednačio na 5:5. Preporođeni Viktor brzo osvaja svoj servis gem i pravi brejk za osvajanje prvog seta (7:5).

Nastavljena je serija i u drugom setu, jer je Troicki oduzima servis 14. igraču sveta i vrlo brzo stiže do 3:0, da bi Monako prekinuo Viktorov niz od šest uzastopnih gemova. To je najavilo pad u igri Troickog, jer je odmah morao da spašava dve brejk lopte. Argentinac je preuzeo inicijativu i brzo došao do izjednačenja 5:5. Viktor se trgnuo u ključnom trenutku i snažnim preciznim udarcima zadržao svoj servis gem, i onda napao Monaka da bi identičnim rezultatom osvojio i drugi set (7:5).

Treći set je otvoren tvrdom igrom i sigurnim servisima, a prvi je do problema stigao Troicki, koji je dozvolio da Monako napravi brejk za vođstvo od 3:2. Da mu više nije do drame, Viktor je pokazao u sledećem gemu jer je odmah ribrejkovao, a onda i poveo 4:3. Argentinac kome trava uopšte ne leži se i definitvno predao, jer je Troicki napravio još jedan brejk i ubrzo trijumfvao 6:3.

JUŽNJI BOLJI OD JANKA

Osmi reket sveta Janko Tipsarević nije uspeo da prođe 3. kolo pošto je izgubio od Mihaila Južnjija sa 1:3 (3:6, 4:6, 6:3, 3:6).

Rus koji je trenutno 33. na ATP listi zasluženo je slavio iskoristivši padove u igri naeg tenisera. Ključ meča bio je očajan procenat realizacije brejk poena Janka Tipsarevića, ali i broj osvojenih poena posle prvog servisa. Južnji je, moramo da priznamo, bio konstantniji, a Janko će dobiti više bodova nego što je osvojio prošle godine, kada je ispao u 1. kolu, ali i dalje nije ni blizu primarnog cilja - plasmanu na završni Masters.

VIMBLDON 3. kolo:

Đoković - Štepanek 3:1

Troicki - Monako 3:0

Tipsarević - Južnji 1:3

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA