NBA DRAFT Očekivano: Dejvis prvi pik

Ovogodišnji draft protekao bez igrača iz Srbije, najzastupljeniji koledž Kenataki sa šest pikova, pet u prvom i jednim u drugom krugu, Severna Karolina dala četvoricu

  • 0

Kao što se i očekivalo, za prvog pika na sinoćnom draftu NBA lige izabran je, od strane Nju Orleans Hornetsa, krilni centar Kentakija Entoni Dejvis, najbolji igrač ovogodišnjeg fajnal fora NCAA lige.

Očekivanja nisu ispunjena kad je reč o drugom piku, pošto Šarlot nije izabrao„četvorku“ Kanzasa Tomasa Robinsona, nego Dejvisovog saigrača iz Kentakija Majkla Kid-Gilkrajsta.

Robinsona su kao petog izabrali Sakramento Kingsi, pošto su Vizardsi kao treći izabrali beka sa Floride Bredlija Bila, dok su kao četvrti birali Kavalirsi koji su se odlučili za „dvojku“ Sirakjuza Diona Vejtersa.

Prvi neamerikanac izabran je sa 19. pozicije (Kanađanin Endru Nikolson, Orlando), a prvi Evropljanin je francuski košarkaš Evan Furnije, koga je kao 20. pika uzeo Denver.

Ovogodišnji draft prošao je bez košarkaša iz Srbije, a iz regiona su se pojavili Bosanac Mustafa Kuzmić, koga je u drugom krugu izabrao Golden stejt i Hrvat Tomislav Zubčić, koji će iz Cibone u Toronto Raptorse.

Bivši košarkaš Partizana Jan Veseli dobiće društvo zemljaka u Vašington Vizardsima koji su kao 32. izabrali Tomaša Satoranskog iz Kahasola.

 

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA