≫ 

Murinjov brutalno iskreni opis fudbalera nekada i sada: Lampard je sa 23 godine bio muškarac, a danas radim sa derištima!

Portugalac tvrdi da nema drugog izbora osim da se prilagodi

  • 1
Foto: Guliver/Shaun Botterill/Getty Images Foto: Guliver/Shaun Botterill/Getty Images

Žoze Murinjo ima trenersko iskustvo u najvećim evropskim klubovima, ali i on, kao i svi koji žele uspeh, mora da se prilogodi zahtevima koje nose neka nova vremena.

Zato ni ne čudi što upravo Murinjo žali za nekim danima u prošlosti kada je u pitanju trenerski rad, i odnos igrača prema fudbalu.

- Moram još da se navikavam na ovaj svet, na ono što su mladi danas. Teško mi je da razumem razliku između rada s profesionalcem poput Frenka Lamparda, koji je sa 23 godine već bio pravi muškarac misleći isključivo na trening i fudbal, i ovih "novih" koji su sa isto toliko godina još obični klinci - rekao je iskreni Murinjo, da bi u svom stilu dočarao:

- To su sve dečaci, a ne muškarci. Zapravo, to su obična derišta koja su okružena nekim stvarima koja meni nikako ne pomažu u radu, a ni njima u životu.

Sam kaže, mora da se prilagodi.

- Pre deset godina, u svlačionici nijedan igrač nije imao telefon. Sad to, kao trener, morate da prihvatite. Ako se pobunite, dolazi do sukoba sa igračem. Da li možete da zaustavite igrača da uradi nešto glupo na društvenim mrežama? Nema šanse - kateogrično tvrdi Portugalac.

Ipak, nije sve tako crno.

- Tehnologija nam je omogućila određene stvari, ali ključ uspeha i liderstva je u razumevanju igrača s kojima radite - zaključio je trener Mančester junajteda.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA