Kolaković: Prvi cilj u Londonu je plasman u četvrtfinale

- Svaka druga obećanja bila bi nerealna, jer mi smo tim koji nema iskustvo, ali ima ambiciju i volju da se na najbolji način predstavi - rekao je selektor odbojkaša Srbije

  • 0

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je jako teško davati bilo kakve prognoze uoči Olimpijskih igara u Londonu, ali da plasman u četvrtfinale, za početak, zvuči kao realna ambicija.

- Za nas je veliki uspeh da se nalazimo među 12 najboljih reprezentacija na svetu i mislim da je to dobra polazna osnova. Interesuje nas četvrtfinale i eventualni prolaz u borbu za medalje. Svaka druga obećanja bila bi nerealna, jer mi smo tim koji nema iskustvo, ali ima ambiciju i volju da se na najbolji način predstavi na svakom takmičenju - rekao je Kolaković Tanjugu.

On je dodao da će srpskom timu biti potreban kontinuitet dobrih igara za prolazak u drugu fazu takmičenja.

- U odnosu na prethodnu generaciju ova reprezentacija je stabilnija kada je kolektiv u pitanju, nemamo vedete, momci su toga svesni i odlično nadopunjuju jedni druge. Tako je bilo na kvalifkacionom turniru u Japanu, a verujem da će ta atmosfera da se produži i na Olimpijski turnir - poručio je Kolaković.

Srbija će na Olimpijskim igrama igrati u B grupi sa Brazilom, Rusijom, SAD, Nemačkom i Tunisom, a plasman u četvrtfinale izboriće najbolje četiri selekcije.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA