Spremaju se neredi u Zagrebu: Huligani prekidaju meč Hrvatska - Ukrajina?

I sama policija je potvrdila da postoje informacije o planiranju nereda na "Maksimiru"

  • 3

Policija u Hrvatskoj ima informacije po kojima navijači planiraju nerede na kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo 2017. sa Ukrajinom, koja se igra u petak na "Maksimiru" od 20.45.

Iz nekih navijačkih krugova najavljeno je da će na utakmici biti nereda kako bi ona bila prekinuta, što radikalni navijači rade kako bi izrazili nezadovoljstvo radom Hrvatskog fudbalskog saveza.

Inspekcija je u više gradova sprovela pretragu prostora koje koriste grupe navijača Bed Blu Bojsa, Torcide, Armade, vinkovačkih Ultrasa, osječke Kohorte, šibenskih Funcuta... ali nisu pronašli pirotehnička sredstva, saznaje Hina.

- I do nas su došle informacije koje kolaju iz navijačkih krugova. Ali policija je spremna na sve. Ne bi trebalo da bude problema, kontrole su rigorozne, sve je nakon Francuske podignuto na viši nivo i policija će izgrednike uhapsiti već na ulazu na stadion - poručio je Nikola Kajkić, predsednik Nacionalnog sindikata policije, za 24sata.hr.

Utakmicu na maksimirskom stadionu i širu gradsku zonu obezbeđivaće nekoliko stotina policajaca, a iz policije upozoravaju da će pre, za vreme i nakon utakmice snimati stadion i prostor oko stadiona.

Policija će takođe širom Hrvatske proveravati nalaze li se osobe, koje su pod zabranom dolaska na utakmice, na adresama za koje su policiji rekle da će se tamo nalaziti tokom utakmice. Takvih osoba je 149.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA