≫ 

Sve što bi trebalo da znate o meču Gruzija - Srbija i koji to tačan rezultat predviđaju kladionice?

Pogledajte i moguć sastav Srbije za ovaj vrlo važan kvalifikacioni susret

  • 2

Fudbalske reprezentacije Gruzije i Srbije od 18.00 časova po srednjeevropskom vremenu igraju kvalifikacion meč 5. kola grupe D za odlazak na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Dok je domaći tim poprilično rasterećen, Srbiju bi tri boda mogla da vinu i na prvo mesto na tabeli. naravno, u zavisnosti od meča između Republike Irske i Velsa.

>>> Srpske fudbalere očekuje pun stadion u Gruziji! Nije ni čudo kada su karte ovoliko jeftine (VIDEO)

>>> Srbija odradila trening u Tbilisiju, hoće li ovih 11 Muslin izvesti protiv Gruzije?

NAJAVA MEČA

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Biće ovo velika borba najpre na fizičkom planu. Gruzija je ekipa koja nema neke posebne individualvce, ali su kao kolektiv i te kako opasni. To su dokazali remijem u kardifu i sjajnom partijom protiv Austrije.

Njihovi igrači prave veliki broj ''malih faulova'' i tako seckaju igru. Pogotovo protiv jačeg protivnika. Ukoliko se potcene, to može da bude problem. Upravo je selektor Srbije Slavoljub Muslin isticao da Gruzini nikako ne smeju da se potcene.

Što se tiče Srbije, Orlovi su u poziciji da posle polovine odigranih mečeva u kvalifikacijama imaju sjajnih 11 poena. Meč protiv Grzije je idealana prilika da se naplati onaj bod iz Kardifa. Muslin nema velikih kadrovskih problema i na terenus e očekuje najjači sastav.

Ukoliko naš tim dobro otvori meč, odnosno rano postigne gol, nema sumnje da će se u Beograd vratiti sa tri boda u džepu.

MEĐUSOBNI DUELI

Foto: FSS Foto: FSS

Srbija i Gruzija se nikada do sada nisu međusobno sastajali i to je jedna od retkih reprezentacija sa prostora bivše SSSR s kojom Orlovi nisu igrali.

Vredi pomenuti i to da sa Sovjetima imamo loš skor, pogotovo u gostima.

TV PRENOS

Utakmicu Gruija - Srbija možete direktno gledati na prvom programu Radio - Televizije Srbije (RTS 1). Po našem od 18.00, po lokalnom od 21.00 čas.

PREDVIĐANJE REZULTATA I KVOTE

Foto: fss.rs Foto: fss.rs

Ako je verovati inostranim kladionicama i njihovim stručnjacima, najviše uplata je bilo na pobedu Srbije i tačan rezultat 0:1.

- Ili će Srbija povesti i parkirati autobus, ili će jednostavno ostati 0:0 - bio je jedan od komentara analitičara jedne poznate svetske kladionice.

Međutim, gledajući komentare na društvenoim mrežama mnogi od vas su predvideli da će Orlovi slaviti 0:2, dok su skoro svi složni da 3+ neće doći.

S tom konstatacijom se ne slaže gruzijski novinar Tengiz Pačkorija koji je novinaru Telegrafa krišom rekao da će biti 1:2. Najpre je pred širokim auditorijumom pokazao na 1:1, da bi samo pola sata kasnije promenio mišljenje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Šalio sam se malo tamo u medija centru. Srbija je kvalitetniji tim i pobediće sa 2:1. Samo, ćuti. da me ne čuju ovi moji - kroz osmeh je Tengiz rekao Telegrafu tokom treninga Orlova.

Prema kladionici Meridian, kvota na pobedu Srbije iznosi 1.72, dok je na Gruziju 5.50. Za remi daju kvotu 3.50.

KO ĆE ODLUČITI OVAJ DUEL?

Što se tiče reprezentacije Srbije, nema sumnje da su sve oči uprte u Dušana Tadića koji se izdvojio kao lider tima u ovim kvalifikacijama. Pored njega, najviše se očekuje od Aleksandra Mitrovića.

Upravo su njih dvojicu mnogi okarakterisali kao strelce na ''Dinamo Areni''.

Domaći tim ima problema sa povredama, pošto najbolji strelac Okriašvili nije u sastavu.  Gruzini dosta očekuju od mladog Nika Kacarave koji je na Kipru postigao 13 golova. Tu je i Mcedlidze iz Empolija

OČEKIVANA POSTAVA SRBIJE

Foto: fss.rs Foto: fss.rs

Jedna solucija: Stojković, Rukavina, Obradović, Ivanović, Maksimović, Kolarov, Milivojević, Matić, Tadić, Kostić, Mitrović.

Druga solucija: Stojković, Rukavina, Kolarov, Ivanović, Maksimović, Vuković, Milivojević, Matić, Tadić, Kostić, Mitrović.

Eventualno iznenađenje u prvoj postavi mogli bi da budu Uroš Đurđević ili Mijat Gaćinović.

(Izveštač Telegrafa iz Gruzije, Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA