≫ 

KOKEZA: Šest stranaca je bilo i ranije, samo sam ja to nazvao pravim imenom! Želeli smo da smanjimo na trojicu (VIDEO)

Prvi čovek tvrdi da se situacija oko stranaca ranije nije samo zvala pravim imenom

  • 5

Neposredno po završetku utakmice između Gruzije i Srbije, dok se naša reprezentacija polako ukrcavala u avion, predsednik FSS Slavisa Kokeza dao je izjavu srpskim medijima.

Pobeda u Tbilisiju svakako je bila glavna tema razgovora, ali Kokeza je tokom svog izlaganja otkrio i pravu istinu o broju stranaca u Superligi.

- Kada sam postao predsednik Fudbalskog saveza Srbije, u domaćem šampionatu su mogla da igraju četiri igrača iz sveta i dva iz zemalja bivše Jugoslavije. Šta je igrač iz Hrvatske ili Makedonije u Srbiji? Isto što smo i mi kod njih u zemljama. Stranac - rekao je Kokeza i nastavio:

- Lepše je za nekoga zvučalo da to tako predstavi. Meni je zamereno što sam to nazvao pravim imenom. To je šest stranaca, ništa nismo povećali, već nazvali pravim imenom.

- Razmišljali smo da li da smanjimo na tri ili četiri, ali smo se složili oko toga da budu četvorica na kraju.

Odluku je doneo Odbor za hitna pitanja FSS, što je nekima zasmetalo.

- Odbor za hitna pitanja ima identične ingerencije kao Izvršni odbor. To je operativno telo koje čini sedam ljudi, koji mogu lakše, brže i efikasnije da se skupe i završe posao nego telo od 25 ljudi. Uvek će biti zamerki, ali radimo ono što mislimo da je najbolje za naš fudbal, zemlju i reprezentaciju - jasan je bio Kokeza.

O utakmici sa Gruzijom, Kokeza je rekao:

- Lakše se diše, ali ima još mnogo posla da se uradi da bismo došli na toliko željeno prvenstvo u Rusiji. Sada na pola puta smo kao na početku, ni bliže ni dalje, imamo još pet teških utakmica, sve je i dalje neizvesno, ali Rusija je naša velika želja.

Prvi čovek FSS istakao je da i kada su Gruzijci poveli nije sumnjao u preokret.

- Samo sam mislio da da će biti 1:5, s obzirom na to kako momci odnose prema dresu nijednog trenutka nisam pomislio da će rezultat da izostane. Pobede na utakmicama protiv Moldavije i Gruzije su važne, možda će se baš tu lomiti ko će ide na Rusiju. Nadam se punom stadionu protiv Velsa, jer momci i stručni štab načinom kako se bore za državu, za našu Srbiju, to zaslužuju i pozivam ljude da dođu i pomognu nam da pobedimo Vels - poručio je Kokeza.

Srbija je na polovini kvalifikacija u D grupi na prvom mestu sa 11 bodova, isto koliko ima i Irska, a narednu utakmicu igra 11. juna protiv Velsa u Beogradu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane Petrović

    25. mart 2017 | 14:07

    Imamo omladince prvake Sveta, njih najmanje 6 ili 7 treba da budu u reprezentaciji. U suprotnom nas čeka isti scenario kao što je bio do sada, gledanje drugih reprezentacija na tv kada su Evropska i Svetska prvenstva

  • Fudbal

    25. mart 2017 | 13:16

    Bivsi fudbaler...hahaha...koja komedija....a brodarac- zvezda omladinska liga 1:1..97min.penal za brodarac...Kokeza odlazi...

  • X

    25. mart 2017 | 19:23

    Boze baci ciglu i budi precizan!Ovaj covek nema veze sa fudbalom i prica tu nesto.Ja ne verujem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA