≫ 

SPEKTAKL ZA PAMĆENJE, ZVEZDA POBEDILA: Kanga "bombom" razneo braću Ruse! (VIDEO) (FOTO)

Crveno-beli savladali Moskovljane 2:1 u prijateljskoj utakmici u sjajnom ambijentu

  • 24

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su moskovski Spartak pred dvadesetak hiljada navijača na našem najvećem stadionu, u prijateljskoj utakmici, rezultatom 2:1, posle preokreta.

U sjajnom ambijentu u režiji pristalica oba kluba koji su se svojski potrudili da prohladno beogradsko veče 25. marta ostane svima u najlepšem sećanju, strelci za crveno-bele protiv lidera ruskog prvenstva bili su Gelor Kanga i Nemanja Milić, a za goste to je bio Paragvajac Melgareho.

Bila je ovo sjajna prilika za trenere oba tima da provere ekipe i održe im takmičarski tonus pred nastavak sezone u kojoj i jedni i drugi imaju dobre šanse da na kraju budu prvi u svojim šampionatima, u čemu su i uspeli jer je utakmica bila obostrano energična i nabijena tempom, pa i startovima koji više priliče borbi za bodove, nego prijateljskom odmeravanju snaga.

>>>Kad pravoslavna braća zagrme: Delije i navijači Spartaka napravili feštu na ulicama Beograda (FOTO)

Meč je, pored zaista vrhunskog navijanja i podrške koja je sve vreme stizala sa tribina, obeležio i fenomenalan gol Gelora Kange, za 1:1, pred kraj poluvremena, kada je sa tridesetak metara strahovitim udarcem matirao golmana Moskovljana.

Bravura Gabonca bila je najava preokreta koji se dogodio u povoju drugog poluvremena kada je jedan od najbolji aktera meča Ričmond Boaći uradio sve sam, a Milić bio na pravom mestu da izvede nikad jednostavniju egzekuciju i tako se iskupi za promašeni zicer sa početka meča. Ganijac je prethodno "ukrao" loptu, ušao u kazneni prostor, a onda "spojio" saigrača sa golom.

>>> Delije poslale brutalne poruke simpatizerima Zvezde koji su zviždali Olimpijakosu! (VIDEO) (FOTO)

Zvezda je u nastavku uspela u nameri da sačuva pobedu, a da se pri tome nije defanzivno orijentisala, baš kao i gosti, pa su navijači mogli da vide dopadljiv i atraktivan fudbal garniran lepim potezima,tempom, šansama, na kraju krajeva, i golovima.

Spartak je bolje igrao u prvih dvadesetak minuta i u tom periodu je i poveo posle tropotezne kombinacije koju je glavom, nakon što mu je saigrač asistirao istim delom tela, krunisao Melgareho.

Bilo je to, uz još ponekoliko polušansi, otprilike sve vredno pomena sa terena, a van njega - sve je prštalo od dobrog raspoloženja i pozitivne energije koju su odašiljali navijači oba kluba (pristalica Spartaka je bilo 3.000). Koreografija, priotehnika, neprekidno navijanje za jedne i za druge, ali skandiranje Olimpijakosu, bilo je ono što su ponudili fanovi bratskih klubova Delije i Fratrija.

I za jedne i za druge, i sve one koji su bili u subotu uveče na "Rajku Mitiću", ambijent koji su napravili i sliku koju su poslali u svet, bilo je za nezaborav.

Crvena zvezda - Spartak 2:1

(Kanga 44, Milić 52 - Melgareho 25)

ZVEZDA: Supić (od 45. Kahriman); Petković, Luković (od 63. Poletanović), Frimpong, Ristić (od 63. Milošević); Donald, Le Talek, Kanga (od 69. Milijaš), Milić, Srnić; Boaći (od 73. Vučićević).

SPARTAK: Selihov; Ješčenko, Maurisio (od 75. Idrisa), Taski, (od 80. Knomuha) Boketi, Tigijev; Fernando (od 58. Fernando), Timofeev; Melgarehov (od 84. Sakala), Leontjev i Davidov (od 58. Nimeli).

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    25. mart 2017 | 22:15

    Ajde bre grobari sikter, brinite o svom 'velikom klubu' pustite nas i ne mastajte da ce te ikada dostici ZVEZDINE VISINE...

  • Баранин Србин

    25. mart 2017 | 20:35

    Права утакмица за љубитеље фудбала.Без тензија.прљавих срартова,вукгарнога навијања.Све у свему,једна лијепа представа за нормалне љубитеље фудбала. Како би било добро,да у Европи ма више оваквих примјера гдје су јлубови и Националност оба клуба,браћа у пријатељи.

  • Saska

    25. mart 2017 | 21:10

    Nek crknu dusmani, nek crknu dusmani..... ZVEZDAAAAAA :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA