VIMBLDON: Anin preokret za osminu finala, sad juriš na Azarenko

Ivanovićeva posle očajnog prvog seta zaigrala je mnogo bolje i savladala Nemicu Julije Gerges 3:6, 6:4, 6:4, a za četvrtfinale protiv Beloruskinje Azarenko

  • 0

Ana Ivanović nadmašila je rezultat iz prethodne godine i plasirala se u osminu finala Vimbldona. Najbolja srpska teniserka morala je dobro da se pomuči da savlada Juliju Gerges i prođe među 16 najboljih. Ana je posle preokreta slavila 3:6, 6:4, 6:4 i u osmini finala igraće sa Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom, koja je pobedila Slovakinju Janu Cepelovu 6:3, 6:3. Uspešnija se zatim sastaje sa boljom iz meča Italijanke Roberte Vinči i Austrijanke Tamire Pašek.

 

Nije Ana danas blistala, ali je uspela nekako da skrši otpor žilave Nemice. Iako je već u prvom gemu napravila brejk, Srpkinja je potpuno potonula u nastavku seta. Nemica je povela 5:2 i ubrzo overila osvajanje seta. U četvrtom gemu drugog seta, naša teniserka imala je 0:40 na servis protivnice, ali se Nemica izvukla serijom sjajnih servisa. Upravo tada je Ana pokazala jaku volju i nesalomiv duh. Propuštene prilike nisu je demoralisale i u sledećem gemu na servis Gerges nije propustila šansu. Napravila je ključni brejk u setu i nešto kasnije ga i overila na svoj servis za izjednačenje u setovima. U trećem delu igre, obe teniserke su mnogo grešile, ali je Ana bila ta koja je prva oduzela servis rivalki. U petom gemu je konačno brejknula Nemicu i održavala prednost do kraja meča.

 

U osmini finala Anu očekuje Azarenka, što je znatno teži zadatak od Julije Gerges i ako naša teniserka pruži igru sličnu današnjoj, ne piše joj se dobro. Ana već četiri godine (14 turnira) nije prošla osminu finala na gren slem turnirima i sada ima priliku da dobrom partijom i trijumfom napravi veliki iskorak u karijeri i prekine prokletstvo osmine finala. Da bi to ostvarila moraće da ima više od današnjih 26 vinera, moraće da popravi procenat ubačenog prvog servisa (danas 62) i osvojenih poena na njega (danas 68).

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA