Blejk porazio Bolta četvrtim rezultatom svih vremena! (VIDEO)

Svestki šampion savladao svetskog rekordera na državnom prvenstvu Jamajke rezultatom 9,75 u trci koju je ceo svet čekao mesecima

  • 2

Dugo očekivani obračun dvojice najboljih svetskih sprintera je doneo spektakularnu trku i iznenađujći rezultat. Svetski šampion Johan Blejk pobedio je Juseina Bolta u trci na 100 metara na prvenstvu Jamajke, koje je rano jutros održano u Kingstonu. Ceo svet je danima čekao okršaj dvojice Jamajčana, a Blejk je dokazao da svetsku titulu nije osvojio pukom srećom ili samo zbog diskvalifikacije Bolta.

Blejk je do trijumfa došao ličnim rekordom od 9.75 sekundi, sa 11 stotinki prednosti u odnosu na Bolta, dok je treći kroz cilj prošao bivši svetski rekorder Asafa Pauel (9.88). Tim rezultatom, Blejk je postao četvrti najbrži atletičar na svetu, iza Bolta (9.58), Amerikanca Tajsona Geja (9.69) i Pauela (9.72).

- Nije bilo nikakvog pritiska, sve je u savršenom redu, zaista sam srećan. Sada sam nacionalni šampion Jamajke i sa tom titulom idem u London - rekao je Blejk.

Na takmičenju koje je ujedno predstavljalo i kvalifikacije za Olimpijske igre u Londonu, Blejk i Bolt sreli su se prvi put od Svetskog prvenstva prošle godine kada je Blejk postao šampion posle Boltove diskvalifikacije.

- Mislim da sam bio odličan u prvih 60 metara, ali ne toliko dobar u finišu. Ipak, mislim da nema razloga za zabrinutost, bio je to jedan od onih dana - rekao je posle trke Bolt.

Tek sada se sa nestrpljenjem očekuje njihov okršaj na Olimpijskim Igrama i napada na svetski rekord...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA