Hidink neće, Gulit hoće na klupu Holandije

Trener Anžija odbio je ponudu FS Holandije, a nekadašnji as se sam ponudio za naslednika Berta van Marvijka

  • 0

Posle ostavke Berta van Marvijka, krenula je licitacija za novog trenera Holandije. I već je jedan kandidat odbio klupu svetskog vicešampiona. Trener Anžija iz Mahačkale Gus Hidink odbio je ponudu FS Holandije da preuzme vođenje reprezentacije.

Hidink, koji je već vodio "lale" na Euru 1996. godine, kao i do polufinala SP dve godine kasnije u Francuskoj, odbio je priliku za preuzimanje reprezentacije, jer se obavezao bogatom ruskom klubu.

- Nisam u mogućnosti da nasledim Van Marvijka. Dobio sam od vlasnika odrešene ruke i ne mogu jednostavno sada reći da odlazim. Iznenađen sam ostavkom Van Marvijka. Pogotovo brzinom kojom se sve to odigralo - rekao je 65-godišnji Hidink.

Ali, zato posao ne bi odbio legendarni Rud Gulit. On se sam ponudio za selektorsku funkciju u Holandiji.

- Mislim da bih bio odličan selektor. Ništa još konkretno nije bilo. Nisam pregovarao niti razgovorao ni sa kim iz FS Holandije - rekao je Gulit, koji je zajedno sa Markom van Bastenom vodio tadašnju holandsku generaciju do titule prvaka Evrope 1988. godine.

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA