≫ 

SIMPATIZER VS DELIJA: Šta karakteriše jednog, a šta drugog navijača Zvezde i zašto između njih vlada večiti sukob?

 ≫ 

Ukoliko dođe do novog sukoba, ne bi bilo iznenađenje da dođe i do fizičke intervencije, pošto su odnosi prilično zategnuti posle zviždanja Olimpijakosu i paroli sa Severa na meču Zvezda - Spartak

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika TEGELTIJA TELE
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • aca

    29. mart 2017 | 10:03

    Ja sebe svrstavam u simpatizere. Gledao sam zvezdu u evroligi na 10 utakmica kod kuce i imam dva gostovanja u Nemackoj i italiji ove sezone. Nisam iz beograda, imam sezonsku kartu i volim zvezdu. U aba ligi sam propustio samo dve utakmice zvezde i to protiv zadra i cibone ( iz zdravstvenih razloga). Navijanje u areni i pioniru je jedino dobro kad se svira himna evrolige. Posle je katastrofa. Protiv olimpijakosa,vodja navijaca pedja je pretio simpatizerima i na poluvremenu se popeo na nivo 400 i vodio navijanje kako bi bilo bolje. Ali uzalud. Ja zvezdu volim, za olimpijakos navijam. Ali kada igraju zvezda i olimpijakos zna se za koji tim cu da ostavim glas!!! a sto se tice " simpatizera" ( to su osobe koje ne bojkotuju aba ligu )predlazem im da protiv uniksa ne navijaju uopste i odgledaju utakmicu kao pozorisna publika, ne navijaju protiv himne, ne slusaju vodje pa da vidimo dal " Delija"mogu bez "simpatizera"?!!!

  • Stara škola

    28. mart 2017 | 22:43

    Moje prvo gostovanje bilo je Priština-Zvezda 1986. godine. Toliko o mojim počecima navijanja. Moj dobar prijatelj bio je Branislav Zeljković Zelja ("Red Devils"). Toliko o poznanstvu sa pravim facama. Moja članska karta osnovanih Delija 1989. god. bila je pod brojem 100. Toliko o počecima u Delijama. Jesam postao Delija, ali sam ostao Ultra Ciganin, a to sam i danas (koliko mi godine života dozvoljavaju). Ono što mi smeta je: naziv grupe "Delije" nikada nisam mirisao, jer mi smo Cigani. Drugo, Delijama ne mogu da oprrostim uvođewe korigovanog grba FK CZ onog kružnog sa plavim poljem na levoj polovini. Grb kada se bolje zagleda i razmisli, podseća na zastavu SFRJ (sleva u desno plavo-belo-crveno sa zvezdom u sredini). Na kraju,čemu takav neprijateljski stav prema tim "Zvezdašima" koji su zvižducima drugom klubu pokušavali da pomognu svom klubu da pobedi i prođe dalje ? Neka se navijači vole, poštuju i ostalo. Ja ne mogu voleti taj Olimpijakos kada je moj klub na žiletu prolaska u narednu fazu takmičenja. Na kraju savet Delijama: kod vas ima toliko naduvane dece da smo mi koji smo krenuli na utakmice 80-ih za sve njih enciklopedija u svakom smislu. Bolje vam je da zaista pazite na četiri ocila i ono "sloga" jer takvim neprijateljskim stavom prema simpatizerima ne činite dobro klubu. Pozdrav od ciganske stare škole.

  • stefan

    28. mart 2017 | 12:10

    ja imam i decu,zavrsio sam ekonomiju, radim za nemacku firmu, pa sve stignem,ne moze meni neki tamo klinja da govori da su Delije olosi,dileri itd. Ja idem i na gostovanjim, idem na sve domace utakmice i kupove, jedino gde ne idem cesto to je aba liga. Ja vise volim zvezdu nego svi vi zajedno na prvom.poslu sam fao otkaz jer mi sef nije dao slobodan dan da idem protiv Jagodine pre pet godina,ja sam na severu svaku utakmicu, ne pijem, ne pusim i ne drogiram se....ali nas stav je nas stav da nije nas vas simpatizera protiv Borce ne bi bilo ni hiljadu gde ste tada, jel radite kao??? Pa ako volite Zvezdu trazite slobodan dan pa ga drugi put nadoknadite, ja sve placam iz svojeg dzepa u predhodne 4 godine sam dao oko 3000evra za karte i putovanja i za sve pa se ne zalim....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA