≫ 

OČAJNA ZVEZDA IZGUBILA U PODGORICI: Gledaćemo majstoricu u Beogradu! (VIDEO)

Ovo je bila treća utakmica na kojoj crveno-beli nisu uspeli da dosegnu 60 poena

Crvena zvezda će morati svoj put ka finalu ABA lige da traži u majstorici, pošto je priredila lošu partiju u "Morači" i izgubila od Budućnosti u drugom meču - 57:63 (13:13, 10:20, 14:9, 20:21).

Polufinalna serija se vraća u Beograd, gde će crveno-beli dočekati podgoričku ekipu u utorak, 4. aprila.

Zvezdino izdanje u "Morači" bilo je neprepoznatljivo. Ovo je bila treća uzastopna utakmica na kojoj ekipa Dejana Radonjića nije uspela da postigne 60 poena.

Šut iz igre je bio kriminalan, tokom celog meča se kretao oko 30 odsto. Dodatan problem je bio taj što je Budućnost apsolutno nadskočila crveno-bele (ukupno 40 skokova), pogotovo kada je u pitanju ofanzivni skok (13).

Nije bilo prepoznatljivih partija i poteza Dženkinsa i Simonovića. Jedino su dvocifreni bili Marko Gudurić sa 17 poena i Nejt Volters sa 11. Bivši igrač crveno-belih je bio najefikasniji Boris Savović sa 15 poena uz 11 skokova, dok je nekadašnji plejmejker Partizana Nemanja Gordić ubacio 12 poena.

Printskrin: Arena sport 1 Printskrin: Arena sport 1
Printskrin: Arena sport 1 Printskrin: Arena sport 1
Printskrin: Arena sport 1 Printskrin: Arena sport 1
Printskrin: Arena sport 1 Printskrin: Arena sport 1

Jović je bio u startnoj petorci, a Dangubić i Kuzmić su otvorili meč svojim poenima. Budućnost nije stizala do poena punih tri minuta da bi posle trojke Savovića preokrenula serijom 9:0. Usledio je Zvezdin prazan hod, a pri prvom putu Simonović je pogodio trojku, što je isto uradio i Gudurić čim je stupio na parket. Neefikasnu prvu četvrtinu završava Gudurić sa tri precizna slobodna bacanja za 13:13.

U drugoj četvrtini je Zvezda sve više gubila korak sa domaćima, koji su do kraja poluvremena imali seriju 9:0 i stigli do dvocifrene prednosti 33:23, sa kojom su otišli na poluvreme.

Nije delovalo da će tako biti kada je četiri poena vezao Lazić za vođstvo 17:13 i seriju 7:0. Prekinuo je Šehović trojkom, potom je do poena lako stigao Rejnolds, da bi se razgoropadio Savović, koji je za 15 minuta igre skupio 13 poena i osam skokova. Falili su poeni Simonovića, koji je u finišu druge deonice zaradio tehničku grešku.

Neefikasno je bilo i u trećoj četvrtini, ali Zvezda može da zahvali što su se domaći ispromašivali za tri poena, pa su postigli svega devet poena u toj deonici.

Ipak, skokom i dobrom rolom Gordića nisu dozvolili Zvezdi da preokrene. Jedina svetla tačka bio je Gudurić, čije su dve trojke doprinele da se smanji prednost domaćih na 42:37. Popović je na kraju perioda postigao koš, i najavio svoje dobre šuteve u odlučujućoj četvrtini - njegova dva važna puta su ušli u važnim momentima u prvih pet minuta. Volters je vezao pet poena za smanjenje prednosti na 52:47, posle čega je Zuros morao da traži tajm-aut. Ali taj "minus šest" nije mogao dodatno da se istopi pošto ni Lazić nije bio precizan sa penala, Dženkins je gubio loptu u jednom od ključnih napada, pa air-ball Simonovića pri šutu za tri...

Bukvalno, završnica za zaborav.

Ko će u finale biće jasno 4. aprila.

BUDUĆNOST: Rejnolds 7, Šehović Suad 6, Subotić 2, Šehović Sead 6, Gordić 12, Bacović 0, Ilić 3, Savović 15 (11sk), Klasen 5, Nikolić 3, Popović 4, Vranješ 0.

CRVENA ZVEZDA: Volters 11, Tompson 2, Dangubić 2, Mitrović 4, Lazić 9, Dobrić, Simonović 3 (1/6 za tri), Dženkins 5, Gudurić 17 (3/7 za tri), Jović 0, Kuzmić 4, Bjelica 0.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocekivano

    28. mart 2017 | 22:04

    Igraci bez muda,dzabe ti gazis cska,real itd,kad treba da se resi sezona niko muda nema,sem Gudurica,crni Simon koga hvalite odigra piprekvku i primsimo pola koseva preko njega,sta ocekivati od igraca koji tek u 30 godini shvati da ima pravo da loptu tapne o parket,Kuzmic sad pokazuje zasto se naigrao kosrake u bivsim klubovima,Bljelica ne lici na sebe,Tomas bacene pare uz kurac na plate,vise bi dao Simanic od njega,Bjelica se izgubio,Volters nit smrdi nit mirise,Dangubic svilen,Kapiten da ode sam ili da se ne trudi da igra,bolje ide bez njega mnogo,Lazic njegovo klasika,Guduric gresi ali jedini ima muda da trazi loptu u zavrsnici i da je sutne da proba nesto,jedino on ima muda da resi i u njega se jedino nadam,Top 8 nemoguca misija,sanse prokockane protiv Efesa,Olimpijakosa i nikad gore Barselone u poslednjih 20 godina,samopuzdanje na 0,sok terapija pod hitnoo,izmisli nesto Covicu inace Cipi Ripi.kup sledece godine.

  • Vronski

    28. mart 2017 | 21:27

    Оне моје црне слутње да сви дижу форму Звезда са " чудотворцем" Јадоњом не може да се састави. Јел и за ово крив Олимоијакос? Човић је заврпио писао. Продаће три играча и згрнуће паре у свој џеп. Где је ту Звезда? Где наше жеље? Где клуб на дуге стазе. Имали смо прилику да прошле године захваљујући Гудури узесмо трофеј. Шта се крије иза политике коју Човоћ води? Опасно нас завлачиш. А за Радињића никад у животу нисам рекао да је тренер. Ово му је право лице. Добићемо ми тречу у Бг и узеће Човић још пара али ја Звезду нећу гледати. Јел Симоновића, Митровића, Лазића? Јел овај отпад од појачања. Сетите се како сте ме пљували. Оптуживали да нисам Звездаш. И шта би....

  • Rus

    28. mart 2017 | 22:52

    Finale Partizan - Budućnost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA