Jokić bio blizu tripl-dabla, ali nije vredelo protiv bosanske zveri: Nurkić se surovo osvetio Denveru u borbi za plej-of (VIDEO)

Portland je preuzeo 8. poziciju na zapadnoj konferenciji i u boljoj je poziciji da na kraju regularnog dela osvoji poslednje mesto koje vodi u plej-of

  • 9
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Čitava NBA liga s nestrpljenjem je čekala duel u Moda centru između Portlanda i Denvera, jer je to bio duel dve ekipe koje se bore za poslednje mesto koje vodi u plej-of na zapadu. Takođe, pratilo se sve i na Balkanu, jer je na jednoj strani bio srpski reprezentativac Nikola Jokić, na drugoj reprezentativac Bosne, Jusuf Nurkić.

>>> Srbija do Denvera: Kako je Jokiću osmeh izmamila jedna zastava na ćirilici (VIDEO)

Jokićevi Nagetsi su na kraju poraženi sa 122:113, čime se Portland osamostalio na 8. poziciji, koja vodi u doigravanje. Srpski centar je odigrao odličan meč, pošto je bio blizu tripl-dabla - postigao je 17 poena, imao 8 skokova i 8 asistencija.

To nije bilo dovoljno Denveru, jer je na drugoj strani fenomenalan bio Jusuf Nurkić. Bosanska zver je postigla 33 poena i tako oborila rekord karijere u NBA ligi, a uz to je imao i 16 skokova i 3 blokade.

Nurkić je na taj način osvetio Denveru, koji ga je trejdovao u februaru ove godine, a očigledno je imao mnogo motiva da pruži najbolju partiju karijere i dokaže Majklu Melounu da je pogrešio što ga se lako oslobodio.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Pored njega sjajan je bio i Si Džej Mekolum sa 19 postignutih poena, a njemu i Nurkiću se pridružio i Demijen Lilard sa 19 poena. U ekipi Denvera najefikasniji je bio Džamir Nelson sa 23 poena, Geri Haris je postigao 19, a Vilson Čendler 17 poena.

Pogledajte i rekordno veče Jusufa Nurkića i sve njegove poteze.

Do kraja regularnog dela NBA lige obe ekipe igraju još po 8 utakmica, a nema sumnje da će se voditi grčevita borba za poslednje mesto koje vodi u plej-of.

Rezultati:

Šarlot - Milvoki 108:118

Indijana - Minesota 114:115

Atlanta - Finiks 95:91

Bruklin - Filadelfija 101:106

Detroit - Majami 96:97

Hjuston - Golden Stjt 106:113

Portland - Denver 112:113

LA Lejkers - Vašington 108:119

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA