Partizan pobedio Austrijance u reviji golmanskih grešaka

Golovima Stefana Šćepovića i Nemanje Tomića "crno-beli" savladali su austrijskog prvoligaša Viner Nojštat 2:1 u meču u kojem su oba golmana po jednom častili rivale

  • 0

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u prijateljskoj utakmici u Dravogradu ekipu austrijskog prvoligaša Viner Nojštata 2:1. Strelci za šampiona Srbije bili su Stefan Šćepović u 11. i Nemanja Tomić u 45. minutu. Pogodak za austrijski tim dao je Ginter Frizenbihler u 25. minutu.

Viner Nojštat - Partizan 1:2

(Frizenbihler 25 - S. Šćepović 11, Tomić 45)

VINER NOJŠTAT: Zibenhand (od 46. Volnhofer), Mak (od 61. Kral), Frizenbihler (od 46. Rakovic), Hlinka ( od 72. Imamoglu), Mim, Volf (od 61. Frošl), Berger, Lenko (od 71.  Besenlehner), Tadić, Polhamer, Frejtag.

PARTIZAN: Stojković (od 46. R. Ilić), Pauljević, Volkov, Ostojić, Ivanov, Lovre (od 63. Aškovski), S. Marković, Aksentijević (od 78. F. Marković), Babović, Tomić (d 63. S. Ilić), S. Šćepović (od 63. Vukić).

Vermezović ni u ovom meču nije pravio mnogo rokada niti se kockao, već je dokazao da će prijateljski susreti služiti za "utezanje" prvih 11 i da niko neće moći da računa na poklonjenu minutažu. Sa izuzetkom Aksentijevića, koji je prekomandovan u vezni red, može se reći da je ovo bila Partizanova prva postava u ovom trenutku, ako se na stranu stave povređeni igrači i Zabija, koji nije u Sloveniji zbog problema oko vize.

Posle prodora po levoj strani i preciznog udarca, Stefan Šćepović doveo je "crno-bele" u vođstvo. Vredi istaći to da je sudija u nekoliko navrata prekidao meč jer su uslovi za igru bili uzuzetno teški zbog velike vrućine. Austrijanci su izjednačili posle obostrane greške Stojkovića i Ivanova, zbog čije je loše komunikacije Frizenbihler gurnuo loptu u mrežu na prazan gol. Pobedu Partizanu doneo je Nemanja Tomić više srećnim nego spretnim golom iz slobodnog udarca posle greške protivničkog golmana.

Do karaja meča Partizan je ima jednu zicer šansu (opet preko Šćepovića), dok su Austrijanci dva puta bili u kolosalnim prilikama.

U prvoj pripremnoj utakmici izabranici Vladimira Vermezovića juče su savladali slovenački Aluminij 4:2. Ekipu Partizana za dva dana očekuje novi prijateljski meč, a rival će im biti austrijski Polau.

(Telegraf.rs / Izvor i foto: partizan.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA