VIMBLDON: Ivanović - Azarenka 1:6, 0:6

Nole znatno uspešniji u međusobnim susretima, od 12 dosadašnjih mečeva s kolegom iz reprezentacije izgubio samo jedan

  • 1

Posle tradicionalnog dana pauze (prva nedelja) nastavlja se takmičenje na najstarijem i najprestižnijem teniskom turniru na svetu, Vimbldonu. Osmog dana na terene Ol Ingland tenis i kroket kluba izlazi troje srpskih predstavnika u singlu i jedan u miks dublu.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, ukrstiće rekete sa kolegom iz Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktorom Troickim. Njima će ovo biti 13. međusobni duel, a znatno uspešniji je Nole koji vodi 11:1. Pobednik će u četvrtfinalu igrati s boljim iz duela francuskog tenisera Rišara Gaskea i Nemca Florijana Majera.

Srpski derbi igraće se na centralnom terenu, oko 18 časova, odmah posle duela u ženskom singlu između dva bivša broja jedan, Ane Ivanović i Viktorije Azarenke, čiji meč počinje između 16 i 17 časova, po okončanju meča Federer - Malise.

Rezultat u duelima Srpkinje i Beloruskinje je 2:2, s tim što je poslednji duel pripao Azarenki, u Madridu ove godine, ali je u jedinom meču na tvrdoj podlozi , u Sinatiju 2009, trijumfovala naša Ana.

Ukoliko pobedi i večeras Ana, koja trenutno zauzima 14. poziciju na WTA listi, obezbediće povratak u Top 10. Bolja iz današnjeg susreta sastaje se za plasman u polufinale s pobednicom duela Tamira Pašek - Roberta Vinči.

U mešovitom dublu nastupa Nenad Zimonjić koji će sa Slovenkom Katarinom Srebotnik igrati protiv Keneta Skupskog i Melani Saut iz Velike Britanije. Taj duel neće početi pre 18 časova.

 

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA