SPS čuva Đurića na čelu Partizana

Prelaskom DS-a iz vlasti u opoziciju ugasila se nada Miroslava Bogićevića da bi mogao da preuzme klub iz Humske

  • 0

Predsednik Partizana Dragan Đurić više ne mora da brine za svoju poziciju, bar ne do kraja tekućeg mandata koji ističe 2014, jer do tada po svemu sudeći neće biti prevremenih izbora u Humskoj, saznaje Informer.

Formiranje nove republičke Vlade, kojoj će Socijalistička partija Srbije dati premijera, ujedno je označilo i stišavanje bure u Partizanu, čiji su potpredsednici – Branko Ružić i Mile Jovičić, ujedno i visoki funkcioneri SPS-a. Upravo zbog toga, predsednik crno-belih je imao jaku zaleđinu prethodnih meseci, pa čak i od predsednika Socijalista i budućeg premijera Srbije Ivice Dačića, redovnog učesnika na svim proslavama Partizana.

Glavni pretendent na Đurićevu fotelju, šabački biznismen Miroslav Bogićević, inače funkcioner Demokratske stranke, nije uspeo da iz prvog pokušaja obezbedi većinu u skupštini crno-belih, ali je najavljivao da će sigurno doći na čelo srpskog šampiona, oslanjajući se na podršku i obećanja iz vrha DS-a da će njegova kandidatura dobiti političku podršku i da će pitanje novog predsednika Partizana biti rešavano na višem nivou.

- Iako je sve vreme bilo jasno daće SPS ostati u vlasti, Draganu Đuriću je posebno drago što će socijalisti u koaliciju s naprednjacima. To je značilo da je uticaj demokrata oslabio i da Bogićević više nema aduta u rukavu, niti na bilo koji način u ovom trenutku može da se umeša u borbu za vlast u Partizanu – rekao je za informer izvor blizak dešavanjima u Humskoj.

 

(Telegraf.rs/Izvor: Informer)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA