Atletski i košarkaški savez predložili Božu Maljkovića za predsednika OKS!

Proslavljeni stručnjak nema nikakvih prepreka da preuzme naš Olimpijski komitet posle promene Statuta i izbornih uslova

  • 3

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije otvorio je danas izborni postupak za organe Olimpijskog komiteta u olimpijskom ciklusu Tokio 2020. u kojem će se birati predsednik, članovi Izvršnog, Nadzornog odbora i Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije.

Božu Maljkovića je na početku podržao samo Atletski savez, sada su uz njega SVI

Prva faza izbornog procesa, dostavljanje nominacija odnosno kandidatura od stane članova OKS trajaće sedam dana, a rok za dostavljanje je 3. april do 16 časova.

Nakon toga od svih kandidata tražiće se da dostave dokaze o ispunjenosti uslova koje propisuje Statut Olimpijskog komiteta Srbije. U nastavku izborne procedure Izborna komisija će utvrditi ispravnost kandidatura i proslediti je Izvršnom odboru u cilju utvrđivanja konačne liste kandidata i zakazivanja Izborne sednice Skupštine OKS.

Atletski savez Srbije u saradnji sa Košarkaškim savezom predložio je i kandidovao proslavljenog stručnjaka Božidara Maljkovića za predsednika Olimpijskog komiteta.

Maljković bi trebalo da bude jedini kandidat na Skupštini koja će biti održana posle dostavljenih kandidatura.

Podsetimo, Atletski savez Srbije je pre dva meseca prepoznao da bi Maljković bio idealna osoba da rukovodi organizacijom kao što je OKS, da bi i većina Saveza nedugo kasnije krenula istim onim putem na kom je ASS odavno bio.

Dakle, Maljković sada ima ubedljivu podršku većine Saveza, ali pitanje je da li bi uopšte ”bio u igri” da ga ASS 18. novembra jedini nije predložio. Sada je uz njega stao i Košarkaški savez, ali i ostali savezi.

Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images Foto: Guliver/Julian Finney/Getty Images

Maljković (64) je rođen u Otočcu u Hrvatskoj, a košarkašku trenersku karijeru počeo je u malom beogradskom klubu Ušće još sa 19 godina. Nakon toga je bio pomoćnik Bratislava Đorđevića u Radničkom sa Crvenog krsta, pa asistent Ranku Žeravici u Crvenoj zvezdi.

Nakon toga počinje njegov vrtoglavi uspon. Na preporuku Ace Nikolića preuzima Jugoplastiku iz Splita i sa njom osvaja titulu prvaja Evrope 1989 i 1990. godine i tri titule prvaka Jugoslavije ’88, ’89 i ’90. godine.

Kasnije odlazi u Barselonu i gubi finale Kupa Šampiona od Jugoplastike 1991. a sa francuskim Limožom osvaja titulu 1993. godine.

Prvak Evrope je bio i sa Panatinaikosom 1996. i to je prva titula grčkih klubova, a  svojoj riznici ima i evropski Kup Radivoja Koraća 2001. godine, te dva prvenstva Francuske, Kup Španije, dva Kupa Francuske i Kup Grčke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...i td

    30. mart 2017 | 18:49

    Sramne igre OKSa se privode kraju.

  • Lignja

    30. mart 2017 | 20:22

    Duda će da dobije čir od muke

  • Dragan

    1. april 2017 | 16:50

    Koji je pa on to srpski tim vodio da bi zasluzio ovako nesto? Uvek je isao samo tamo gde su pare, vodio je cak i Slovence protiv Srbije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA