Mijatović: Španci zadali svima domaći zadatak

- Nisam baš očekivao da će Španci delovati tako ubedljivo, ovo sinoć je bila fudbalska lekcija koju su očitali Italijanima pred celom Evropom - rekao je proslavljeni srpski fudbaler

  • 1

Legendarni fudbaler madridskog Reala Predrag Mijatović rekao je da nije očekivao tako ubedljivu pobedu Španije u finalu Evropskog prvenstva i dodao da je "furija" postavila "domaći zadatak" svim ostalim reprezentacijama.

-Uspeh Španije za mene je bio očekivan, jer je ''furija'' i pre početka šampionata bila prvi favorit za trofej. Ovaj trijumf, treći uzastopni na velikim takmičenjima, predstavlja kontinuitet onoga što su radili prethodne četiri godine - kazao je Mijatović Tanjugu.

Španija je sinoć u finalu EP deklasirala Italiju 4:0, što je najubedljivija pobeda u istoriji borbi za trofej na Starom kontinentu.

-Ovo je bilo istorijsko finale, desilo se nešto neverovatno. Nisam baš očekivao da će Španci delovati tako ubedljivo. Finalne utakmice na velikim takmičenjima su obično ''tesne'', a ovo sinoć je bila fudbalska lekcija koju su Španci očitali Italijanima pred celom Evropom - istakao je Mijatović.

Španski, ali i mediji širom Evrope su na početku šampionata dosta kritikovali "furiju" zbog neubedljive igre u prvom meču u grupi, takođe protiv Italije (1:1).

- Španija je išla od manjeg ka višem. Oni su i pre dve godine na Mundijalu u prvom meču izgubili od Švajcarske, pa su na kraju bili svetski prvaci. Istorija se ponovila, u prvom kolu EP protiv Italijana su igrali slabo i mučili su se. Ipak, sve je nekako kulminiralo sinoć u finalu. Španija je zadala domaći zadatak ostalima koji moraju ozbiljno da se zamisle kako da je zaustave - naveo je Mijatović.

On je dodao da je EP, manje-više, prošlo u skladu sa očekivanjima i prognozama.

- Pored Španije, sve ostalo bilo je očekivano. Znali smo da će Nemci dogurati daleko, da će Italija kao i obično biti konkurentna sa tvrdom odbranom. Međutim, protiv Španije sve taktičke varijante padaju u vodu. Jedino neprijatno iznenađenje za mene bila je brza eliminacija Holandije u prvom krugu- zaključio je Mijatović.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • big l

    2. jul 2012 | 17:27

    proslavljeni srpski fudbaler? eh kad bi sve crnogorce mogli da utopite kao srbe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA