Sve što bi trebalo da znate o hali, navijačima, igračima Darušafake uoči meča godine za Zvezdu! (VIDEO)

Utakmica odluke za Zvezdu za plasman u Plej-of Evrolige biće odigrana u Istanbulu 07. aprila

  • 48

Sada je veće jasno i kolo pre poslednjeg meča Evrolige da će Crvena zvezda prolaz u plej-of Evrolige tražiti u Istanbulu protiv Darušafake.

>>> OKLIZNUO SE I DOBIO FAUL: Ova odluka na Bamberg - Darušafaka je oštetila Nemce, ali i Zvezdu! (VIDEO)

Činjenica je da crveno-beli nisu ovaj klub pobedili nijednom, a sastajali su se tri puta do sada.

Međutim, ovoga puta ulog je veoma veliki. Darušafaka je klub koji je osnovan 1951. godine u Istanbulu i nema neku bogatu istoriju iza sebe što se tiče trofeja i rezultata.

Do sada su dva puta bili prvaci Turske 1961 i 62. godine, a nakon toga su tavorili sve do 2001. godine kada kreće novi uspon kluba dolaskom bogatih sponzora.

Tada su počeli da igraju i evropska takmičenja poput Kupa Rajmudna Saporte i Kupa Radivoja Koraća. Do 2010 su se držai u prvoj ligi, a onda sledi selidba u drugu ligu gde su bili do 2013. Upravo tada kompanihja Doguš kreće da bude glavni sponzor kluba koji kreće vrtoglavi uspon.

Prvo su ušli u elitnu ligu Turske, a zatim i da napreduju u najjačoj ligi gde su stizali do polufinala plej -ofa.

Ekipa utakmice Evrolige igra u Volksvagen Areni Istanbul koja prima 5,240 navijača i jedna je od manjih u Evroligi. Takođe, navijači Darušafake nisu toliko vatreni kao oni Fenerbahčea i Galatasaraja i ne prave neku atmosferu.

To se najbolje videlo na meču sa gradskim rivalom Fenerbahlčeom, gde su Fenerovi fanovi bili glasniji

Što se tiče ekipe Darušafake, na prvi pogled se vidi da je to legija stranaca sa 8 stranaca od čega su šestorica Amerikanci.  Predvodi ih tandem Bred Vonamejker  (16 poena po meču i  4,8 skokova) i Vil Klejburn (13,3 poena  5,4 skoka),  a tu su još Skoti Vilbekin (11,1 poen, 3,2 asistencija) i Džejms Anderson (9,7 poena  i 3,2 skoka). Ne treba zaboraviti ni mladog Antu Žižića koji ima 19 godina i beleži 8,1 poena po meču i biće najopasniji takmac Kuzmiću.

Međutim, osim njih i ostali igrači imaju odlične učinke u timskoj igri koju forsira David Blat. Tu su još Dairis Bertans sa 6,7 poena, Adrien Moerman sa 8,9 poena.. Osim toga njihov timski procenat šuta za tri poena je 37,5 % što je dosta dobro, dok im je procenat za dva poena 47,8 % uspešnosti

Darušafaka ima jako dobru timsku mentalnu snagu, što je pokazala nekoliko puta u sezoni kada je stizala veliku razliku i pobeđivala. Upravo je protiv Zvezde u prvom kolu stigla 14 razlike, kao i protiv Brose Basketa na poslednjoj utakmici.

Takođe treba istaći da su na svom terenu veoma jaki i da su ubedljivo rušili Barselonu, Real Madrid, CSKA, Fenerbahče itd.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rema

    31. mart 2017 | 21:37

    Mislim da moramo bez greske da odigramo..jer pored njih ako bude egal igracemo i protiv sudija.Idemo Zvezdana do nove pobede

  • ЖИКА ЖИВАЦ

    31. mart 2017 | 21:33

    Samo hrabro i čvrsto,pa kako nam bude!

  • dare

    31. mart 2017 | 21:36

    navijam za njih protiv drzavnog projekta i sramote srpske..idemo darusafaka do pobjede gazi mutantaaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA