≫ 

FSS dočekao predsednika UEFA: Čeferin obećao Nacionalni stadion uz podršku Vlade Srbije (FOTO)

Slovenac obradovao javnost u Srbiji

  • 5

Predsednik evropske fudbalske federacije UEFA, Aleksander Čeferin nalazi se u poseti Fudbalskom savezu Srbije u Staroj Pazovi.

Čeferina je dočekao predsednik FSS Slaviša Kokeza sa saradnicima i bivši prvi čovek srpskog fudbala, a sada počasni predsednik, Tomislav Karadžić.

-  Hvala gospodinu Čeferinu sto je našao vremena da poseti Srbiju.Velika mi je čast što smo ga ugostili.  Ovo je jedan važan dan za nas u FSS - rekao je Kokeza_

- FSS i UEFA imaju odličnu saradnju, što se vidi i na nedavnom primeru Partizana. Mogu samo da kažem veliko hvala gospodinu Čeferinu na svemu. U narednih desetak dana ćemo krenuti u realizaciju projekta postavljanja terena sa veštačkom travom, koji će biti u saradnji sa opštinskim i gradskim vlastima.

Sa druge strane predsednik UEFA se zahvalio našoj federaciji na domaćinstvu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Hvala FSS na pozivu. Trudiću se da pričam srpski što bolje, jer sam ga poslednji put učio u JNA - nasmejao je sve prisutne Čeferin i nastavio:

- FSS me je podržavao još kada sam bio daleko od izbora za predsednika UEFA i time pokazao da je mudar, a ne neko ko se uključi samo kada se nazire pobednik.

- Bitno mi je da se u Srbiji što više napravi na području fudbala. Najveći problem je u infrastrukturi. Susreli smo se i sa predsednikom Vlade koji je dao garancije da će se neke stvari promeniti.

On je dodao da je veoma važna pomoć države.

- Država će dati nekoliko miliona evra za izgradnju stadiona sa vestačkom travom, i obećanje za pomoć u izgradnji nacionalnog stadiona.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Što se tiče kvalifikacija za Mundijal, Čeferin je prokomentarisao:

- Makedonija i Crna Gora imaju malo šansi za plasman na SP. Hrvatska i Srbija su blizu, za Sloveniju navijam ali im to neće pomoći - rekao je predsednik UEFA.

SRBIJA MOŽE DA BUDE IZBAČENA IZ TAKMIČENJA

Jedno od pitanja za predsednika UEFA bilo je i problem huliganizma.

- Same fudbalske organizacije ne mogu same da se izbore sa huliganizmom. Potrebna je pomoć države. Ne može Kokeza da privede i zatvara klubove. Srbija je u ozbiljnoj opasnosti da se i izbaci sa takmičenja ukoliko huliganizam bude postojao - rekao je Čeferin.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Tema je bila i regionalna liga.

- Za sada se došlo do razmišljanja i ništa više. U budućnosti razmišljamo o regionslnim ligama širom Evrope, ali samo pored nacionalnih takmičenja. Nacionalna takmičenja su prioritet. Ovde postoji i problem sigurnosti - rekao je Ćeferin.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na ovu temu se nadovezao i Slaviša Kokeza

- Različita su mišljenja srpskih klubova o regionalnoj ligi. Treba da se vidi ko čini ligu, koji su benefiti i onda ćemo razgovarati - rekao je Kokeza.

Pitanje Telegrafa za Kokezu bilo je ''Hoće li neki budući izgrađeni stadion dobiti ime po Aleksanderu čeferinu kao što je to bio slučaj sa Mišelom Platinijem?'', ali je na njega odgovorio Slovenac.

- Tomislav Karadžić mi je rekao da može ako budem dao pare, tako da ništa od toga neće biti - kroz osmeh je poručio Čeferin.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA