Pirlo: Prandeli mora da ostane!

Reprezentativac Italije bio u strahu da će selektor napustiti ekipu koja je dogurala do finala EURA, a italijanskim medijima je rekao da ne misli da pored Mesija i Ronalda može da osvoji Zlatnu loptu

  • 0

Italijanski reprezentativac Andrea Pirlo, kao jedan od najzaslužnijih za to što su "azuri" igrali u finalu EURA, izjavio je da je presrećan što će selektor Ćezare Prandeli i dalje voditi reprezentaciju.

Prandeli je potpisao četvorogodišnji ugovor sa FS Italije posle Mundijala u Južnoj Africi, ali je navodno razmišljao da da ostavku posle skoro završenog EURA.

- Prema onome što je govorio, delovalo je kao da sumnja u svoju budućnost na klupi - rekao je plejmejker Juventusa TV stanici "Skaj sport Italija".

- Svi smo znali da želi da stvori novu ekipu koja će imati novi stil igre, i bilo bi užasno da ode kad je neočekivano stigao do finala Evropskog prvenstva. Sada smo i više nego sigurni da možemo daleko da doguramo sa njim - rekao je Pirlo.

Poraz od Španije od 4:0 u finalu u nedelju u nekoj meri je umanjio sjaj odlične igre Italijana tokom celog turnira u Poljskoj i Ukrajini.

- Gorčina od onako bolnog poraza je i dalje tu, ali bar znamo da smo uradili sve što je u našoj mogućnosti. Bili smo preumorni, a pritom smo igrali protiv sjajne ekipe. Igrali smo dobar fudbal, koji nas je služio sve do poslednje utakmice, ali smo imali loš dan. Španija je dala sve od sebe i pravila nam probleme, posle nekoliko utakmica koje su odigrali ispod njihovog nivoa - analizira Pirlo.

Bivši fudbaler Milana je zbog fantastične igre prikazane na EURU već po medijima imenovan kao naredni vlasnik Zlatne lopte.

- Ne verujem da mogu da je osvojim dokle god su tu Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo i ostali. Pravedno je da je neko od njih osvoji - iskreno je završio Pirlo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA