≫ 

Vodič za fudbalske zaluđenike: Ukratko o raspletima za titule u najjačim ligama Evrope!

  • 1

Fudbalske lige se polako zahuktavaju u šampionskim borbama, a naročito će biti zanimljivo u Francuskoj, Holandiji, Portugaliji i Rusiji. Ima i srpskih igrača koji su blizu trofeja, poput Nemanje Matića i Duška Tošića, ali i onih koji baš dugo poste - Fejenord i Spartak Moskva.

U Engleskoj je Čelsi najbliži trofeju ali na Ostrvu svašta ume da se dogodi, pa je od jačih liga praktično sve jasno u Italiji i Nemačkoj, gde Juve i Bajern žare i pale. Real će morati dobro da se potrudi da održi distancu, u Francuskoj će Monako i PSŽ voditi bitku do kraja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

ENGLESKA

Čelsi je izgubio posle tri pobede u nizu, i to od Kristal Palasa sa 2:1, pa posle 29. kola ima šest bodova više od Totenhema. U narednom kolu, Plavci čekaju Mančester siti, Totenhem gostuje Svonsiju, pa bi moglo da bude gusto u borbi za trofej. Sparsi će do kraja igrati sa Arsenalom i Mančester junajtedom, Čelsi čekaju Junajted i Everton, a biće gusto i u borbi za Ligu šampiona, odnosno Evrope. Mančester junajted je peti sa 53 bodova, Arsenal prati sa 51, a Everton ima 50.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

FRANCUSKA

Monako je spreman da prekine dominaciju PSŽ-a, ima 71 bod naspram 68 kluba iz prestonice, prati ih Nica sa 67 uz utakmicu više. Do kraja nema međusobnog duela dva rivala, pa će im biti najbitnije da što manje kikseva zabeleže, a iza sebe imaju po četiri pobede u nizu trenutno.

NEMAČKA

U Nemačkoj ništa novo, Bajern gazi do trofeja, ima 65 bodova, jedino je osveženje što se Lajpcig dokopao drugog mesta sa 52 boda. Hofenhajm je treći sa 48, a dojučerašnji ozbiljni takmac Borusija je četvrti tim šampionata sa 47 bodova.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

ITALIJA

Postalo je odavno dosadno u Italiji pratiti trku, Juve ima +6 u odnosu na Romu, posle remija Stare dame i Napolija sa 1:1. Lacio i Sergej Milinković Savić probaće da se umešaju u borbu za Ligu šampiona, trenutno rimski klub ima četiri boda manje od Napolija, koji drži kvalifikacionu poziciju. Atalanta je trenutno peta i može u Ligu Evrope, ima tri boda više od Intera koji vreba evropsko mesto.

HOLANDIJA

Fejenord dugo nije osvojio titulu, a trenutno vodi sa 69 bodova, tri više od Ajaksa. Nije daleko ni PSV, nanizao je četiri pobede i ima 64 boda, a do kraja šampionske trke ostalo je šest utakmica. Ipak, u narednom kolu bi Fejenord mogao da odmakne jer igra sa G. A. Iglsima koji su pretposlednji, Ajaks ide na AZ Alkmar, PSV  na Tvente.

Foto: Guliver/Denis Doyle/Getty Images Foto: Guliver/Denis Doyle/Getty Images

ŠPANIJA

Real ima 68 bodova iz 28 mečeva, Barsa ima utakmicu više i dva boda manje, Atletiko je ispao iz ozbiljnije trke sa 58 bodova, koliko ima i Sevilja nakon katastrofalne serije sa četiri meča bez pobede. Ipak, u narednom kolu bi Sevilja mogla da bude nagazna mina Barsi, Real gostuje Leganesu. A 23. aprila, Real čeka Barsu u El Klasiku koji može prelomiti šampionsku borbu.

GRČKA

Olimpijakos je zaređao loše rezultate, ali i dalje je u velikoj prednosti, sa šest bodova više od Panioniosa (51), koji vodi naš Vladan Milojević. Treći je PAOK Vladimira Ivića, sa 49 bodova, a Olimpijakos ipak nema preterano težak raspored. Igraće protiv Kerkire, Levadijakosa, Janjine i Panetolikosa u narednim kolima.

PORTUGALIJA

Za razliku od brojnih drugih liga, u Portugaliji se zakuvalo, Benfika ima 65 bodova, Porto 64, a obe ekipe remizirale su u poslednja dva kola. Bilo je 1:1 u međusobnom duelu za vikend, a u narednom meču oba tima igraju sa prilično inferiornijim timovima. Benfika ide na Moreirense, Porto na Belenenses.

Foto: Profimedia/Seskimphoto Foto: Profimedia/Seskimphoto

TURSKA

Bešiktaš Duška Tošića juri ka tituli sa 58 bodova, Bašakšehir je drugi sa 53. Zanimljvio je da su u drugi plan pali Fenerbahče sa 47 i Galatasaraj sa 46 bodova, a evropsko mesto traži Trabzon sa 44 boda. U narednom kolu, Bešiktaš će imati ipak težak zadatak, jer gostuje baš Trabzonu 8. aprila.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

RUSIJA

Moskovski Spartak "šara" sa rezultatima u poslednje vreme, ali je na pragu dugo čekane titule sa 45 bodova. CSKA i Zenit imaju po 42, prosipali su tamo gde nisu očekivali, ali dišu za vrat crveno-belima, koji pak imaju i utakmicu manje. Spartak 3. marta čeka Orenburg koji je tek 14. na tabeli, pa je mala šansa da će se okliznuti odmah. Onda, 16. aprila, u Moskvu stiže Zenit!

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA