Jokić je 10 sekundi pre kraja sačuvao pribranost i prelomio meč, ali je ovaj njegov potez razbesneo košarkaše Majamija (VIDEO)

Srpski centar je zadržao pribranost u verovatno ključnom trenutku meča, ali protivnički igrači smatraju da su ga sudije ''nagradile''

  • 0

Nikola Jokić je odigrao još jednu odličnu partiju u NBA ligi, ovoga puta u Majamiju, gde je Denver odneo veoma značajnu pobedu i održao nadu za plej-of, protiv tima koji takođe vodi grčevitu borbu za plej-of u istočnoj konferenciji.

>>> Jokić naterao američkog komentatora da progovori srpski i da kaže da na svetu ima 100 miliona Srba (VIDEO)

>>> Jokić dominirao dabl-dablom protiv Srbina, nije bilo rešenja za njegove lob pasove! (VIDEO)

Zbog toga je i njima duel protiv Nagetsa bio ''biti ili ne biti'', pa su dali sve od sebe da trijumfuju. Ipak, Denver je u neizvesnoj završnici bio bolji, a važan doprinos dao je i Nikola Jokić, koji je postigao jedan od ključnih šuteva u završnici, posle koga se Denver u poslednjem minutu odlepio na +4 (114:110).

Možda i bitniji potez bio je traženje tajm-auta na 10 sekundi pre kraja, nakon što nije uspeo da izvede loptu zbog dobre odbrane igrača Majamija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak, košarkaši domaće ekipe bili su nezadovoljni upravo zbog toga i smatraju da Jokić nije na vreme tražio tajm-aut, odnosno da je vreme isteklo, kao i da se kretao uz liniju dok je izvodio aut, što je nepravilno. Posebno besan bio je centar Majamija, Hasan Vajtsajd.

- Čoveče, on je hodao! Ne želim da previše pričam o tome, jer u NBA vole da uzimaju ljudima mnogo para za kazne, a ja želim da zadržim novac. Ali, postoji razlog zašto o tome svi pričaju - grmeo je Hasan Vajtsajd nakon meča i posebno je bio nezadovoljan što je sve to bilo na svega metar od sudije.

Jokićevo izvođenje auta, koje je izazvalo veliku buru, pogledajte na 1.30 u priloženom snimku:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA