Najkontroverznije NCAA finale do sada: Neverovatno šta sudije nisu videle, čak se i Lebron iznervirao u pobedi Severne Karoline! (VIDEO)

Buran meč sa čak 44 faula

  • 0

Košarkaši Severne Karoline pobedili su Gonzagu sa 71:65 u finalu NCAA, uz kontroverze zbog jednog spornog momenta.

Severna Karolina slavi šestu titulu, po čemu je iza UCLA i Kentakija, a ujedno je ovo prvi trofej od 2009. godine. Bila je i Gonzaga blizu pobede sa 65:63 kada je Najdžel Vilijam-Gos vezao osam poena, ali su Džekson i Miks odigrali dobro u ključnim momentima, uz trojku Hilsa 15 sekundi pre kraja za slavlje.

 

Ipak, biće rasprave oko onoga što se dogodilo 50 sekundi pre kraja pri 66:65, kada je Kenedi Miks stavio ruku na parket iza linije igrališta.  Tada se borio za loptu sa Melsonom, dok je sudija stajao tik uz liniju i mogao je sve da vidi, ali nije bilo nikakve odluke koja je mogla da promeni tok meča.

- Rekao sam momcima tri minuta pre kraja, da ste mi rekli prvog dana treninga da imamo ovu priliku, rekao bih da je zgrabimo. Sada je vreme da to učinimo - rekao je trener Severne Karoline Roj Vilijams, a meč je obeležio Beri sa 22 poena.

Lebron Džejms i Dvejn Vejd bili su iznervirani suđenjem, komentarisali su kako bi bilo najbolje da arbitri puste decu da igraju. Naime, svirano je 44 faulova, po 22 za svaku ekipu, ukupno su izvedena čak 52 slobodna bacanja!

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA