Šta je važnije Zvezdi, Budućnost ili Darušafaka?

Velika dilema muči zvezdaše, ali je prvi korak ipak dugoročno važniji

  • 19

Košarkaši Crvene zvezde imaju sizifovski zadatak da u samo četiri dana odigraju dve odlične utakmice i ispune velike ciljeve u ovoj sezoni, Budućnost i Darušafaka su prepreke.

Kada se priča o prioritetima, teško je staviti jasno na vagu ABA ligu i Evroligu, ali će prvi tas ipak ovaj put pretegnuti jer to pitanje nije rešeno, a donosi učešće u elitnom takmičenju naredne sezone. Pravila su jasna, šampion Jadrana ide u Evroligu, a Cedevita čeka protivnika.

Zvezda je razočarala navijače partijom u Podgorici i sebi je oduzela vreme za Darušafaku, pa će morati da zagrize na nepopularnom terenu Železnika koji prima manji broj navijača. Crveno-beli su bili u krizi rezultata, dali su samo 57 poena Podgoričanima, koje su prethodno glatko nadigrali sa 82:67.

>>>Da li je prednost Zvezde u majstorici to što je Radonjić trenirao pola tima Budućnosti? Evo šta je on rekao o tome!

>>>Zvezdino važno obaveštenje za navijače: Samo ovako možete da uđete u halu u Železniku (FOTO)

>>>Jović otputovao u Minhen, Zvezda mora bez njega u mečevima sezone!

Strahovito se osetilo odsustvo pleja Stefana Jovića,Marko Gudurić je jedini izneo utakmicu sa 17 poena, Nejt Volters je kao bekap doneo 11 poena i tek jednu asistenciju, što je katastrofalno za pleja koji je odigrao 21 minut. Ovaj put će morati mnogo bolje da "zagrize" jer je Jović otišao u Minhen na oporavak, a Podgoričani i trener Ilijas Zuros su spremni na sve.

- Možemo da napravimo dobar posao ako budemo koncentrisani. Tako smo uradili u prošlom meču, s tim da sada moramo biti još bolji jer smo gosti, očekujem pritisak i na terenu i van njega. Cilj je pobediti, daćemo sve od sebe - poručio je Zuros.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zvezdi je neophodno da reši meč kako bi se dodatno uhvatio zalet za Darušafaku, jer samo uz trijumf nad ekipom Budućnosti ima i smisla razmišljati o evroligaškom raspletu. Za prosutim se ne vredi osvrtati, crveno-beli nisu uspeli da materijalizuju veliki niz pobeda nad CSKA, Makabijem, Realom i Fenerbahčeom u završnici, došlo je do prevelike potrošnje uz povredu Jovića, pa je stala i osovina igre crveno-belih.

Ipak, dobra doza samopouzdanja vraćena je protiv Uniksa, gde su se raspucali Marko Gudurić sa 18 i Milko Bjelica sa 19 poena, uz buđenje Marka Simonovića (13 poena), a Darušafaka će biti pod pritiskom kao domaćin. Mač sa dve oštrice u Turskoj biće i Darušafakina moć povratka iz mrtvih. Nijedna razlika nije garant, u Beogradu su Turci preokrenuli -16, nedavno su posle -17 savladali Ušak, pa Istanbul iako je bilo -21!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

To je dovoljan pokazatelj šta umeju izabranici Davida Blata, koji je i priznao da je do -21 došlo upravo jer se razmišlja o Zvezdi. Crveno-beli još nemaju pobedu nad Darušafakom, tri puta su izgubili, ali bi sada pobeda bila značajnija nego ikad pre. Pobeda donosi drugi uzastopni plasman u Top 8, potpuno zasluženi zbog velikih podviga i nestvarne zimske serije, kakvu nije napravio nijedan veliki klub, sa pobedama nad poslednja tri evropska prvaka. Ipak, sva priča o potencijalnom četvrtfinalu i Darušafaki uopšte biće besmisleni ako se ne napravi završni korak za narednu evroligašku sezonsku ulaznicu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanatos

    4. april 2017 | 12:21

    Kakvo glupo pitanje-pa naravno da je ABA liga vaznijaProtiv Turaka ako prodju super je,ali sve snage usmeriti na Buducnost.

  • Звездa €^®®¥¥£©

    4. april 2017 | 12:05

    Приоритет је да се уђе у финале. А са турцима, момцима желим да одиграју као са Басконијом, па како буде. Већ су много урадили ако се зна да им је буџет убедљиво најмањи од свих ЕЛ. Тешко јесте, али не и немогуће, ако проради инат, против њих и судија који ће свакако судити у турску корист, што се видело и са Бамбергом.

  • 1989

    4. april 2017 | 12:00

    Buducnost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA