≫ 

Najskuplje plaćeni "mašinovođa": Saša Obradović dobio "monstruozni" ugovor od Lokomotive

Srpski trener "naterao" Ruse da mu podignu primanja

  • 2
KK Crvena zvezda - KK Alba, Saša Obradović Foto: Marko Todorović

Saša Obradović je toliko toga kvalitetnog uradio od kada je seo na klupi ruske Lokomotive sredinom novembra da u klubu ne vide nikog drugog ko bi vodio ekipu u narednih nekoliko godina.

Podsetimo, srpski stručnjak je u novembru preuzeo "Lokose" koji su sa njim na čelu stigli do polufinala Evrokupa i stabilizovali se u VTB ligi gde su trenutno četvrti, iza CSKA, Himkija i Zenita.

Sve to navelo je čelnike kluba iz Krasnodara da reaguju i ponude bivšem treneru Albe novi, jači ugovor od postojećeg i tako se obezbede na duži period.

-Poklopile su nam se želje i ambicije. Brzo smo dogovorili sve uslove oko produžetka saradnje, a dužina ugovora pokazuje obostranu želju da radimo na duge staze, da stvorimo sistem koji će davati rezultate. Od sledeće sezone krećemo sa novim projektom, potpuno drugačijim načinom igre, u kome će dominirati brzina, trčanje i fizičke predispozicije.

-Napravili smo veliku stvar ove godine, stigli do polufinala Evrokupa, a borimo se za prednost domaćeg terena u plej-ofu VTB lige. To je dobra osnova za ono što nas čeka u budućnosti, koja verujem da će biti svetla u Krasnodaru - rekao je 48-godišnji srpski stručnjak.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prema informacijama košarkaškog novinara Dejvida Pika, Obradović je prihvatio ponudu da bude trener Lokomotive do 2020. godine, a ugovor je takav da ga je pomenuti Izraelac nazvao "monstruoznim".

Možemo samo da nagađamo o kojoj sumi je reč, ali imajući u vidu platežnu moć Rusa, verujemo da u budućnosti neće imati problema pri odabiru destinacije za letovanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zule

    4. april 2017 | 15:37

    On i ovako nije imao problema da odabere destinaciju po zelji. Veliki radnik, veliki kosarkas, veliki trener.

  • Mladja

    4. april 2017 | 15:18

    Ide mu ugovor unazad. Svi imaju ugovor do 2020 on ima do 2010.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA