Sudija prekinuo meč u 71. minutu, a onda gol za pobedu i pogled ka nebu: Čapekoense odigrao meč koji zbog tragedije nije održan (VIDEO)

Čapekoense slavio u duelu sa Altetiko Nasionalom

  • 0
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Čapekoensea pobedili su Atletiko Nasional 2:1 u prvoj utakmici Superkupa Južne Amerike, koja je protekla u obeležavanju avionske nesreće brazilskog kluba baš na putu ka Medeljinu protiv istog rivala.

Duel najavljen kao "Meč zahvalnosti" zaustavljen je u 71. minutu, identičnom broju poginulih u padu aviona, a potom su navijači na celom stadionu aplaudirali 60 sekundi.

Utakmica je protekla u prijateljskoj atmosferi, čak su domaće pristalice pozdravile izjednačujući gol gostujućeg fudbalera Maknelija Toresa u 59, dok za Šapekoense pogađali Reinaldo u 24. iz penala i Luiz Otavio u 74. minutu, koji je emotivno proslavio gol, uz pogled ka nebu, koji je posvetio nastradalim fudbalerima.

Revanš je na programu 10. maja u Medeljinu. Podsetimo, Atletiko Nasional je posle nesreće podneo zahtev da se Šapekoenseu dodeli trofej Sudamerikana, što je na kraju prihvaćeno.

Po završetku meča organizovan je pomen na nastradale članove u avionskoj nesreći, sa video bima je pušten snimak u znak zahvalnosti svima koji su ovaj klub doveli do mogućnosti da igra za finale, ali više nisu među živima.

Pušen je takođe i vatromet, kao i muzika sa razglasa, dok su svetla reflektora bila isključena, a umesto njih je upaljeno na desetine hiljada mobilnih telefona.

Pogledajte kako je to izgledalo:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA